Els pares del nen mort a Girona feien vida normal amb el cadàver del seu fill tapat al llit

S'ha trobat un matalàs on tenien el cos tapat amb una manta i una taula on la família hi era nit i dia

El cas del menor trobat mort a un pis de Girona el dimarts ha obert nombroses incògnites que els investigadors tracten de resoldre. Segons fonts properes al cas, el petit feia més d'un mes que havia mort. Els pares tenien el cos dins un llit de petites dimensions, tapat amb una manta. A causa del pas dels dies, el cos està en avançat estat de descomposició. Si aquest fet no fos prou colpidor, els investigadors han trobat al voltant del llit matalassos usats i fins i tot una taula.

Això els fa pensar que la família podria haver estat tot aquest temps fent vida a l'entorn del cadàver: hi dormia, hi menjava i s'hi estava nit i dia. El cas es va destapar quan la propietària del pis va adreçar-se a l'immoble –situat al número 3 del carrer Joan Roca i Pinet, al barri de Sant Pau- i la família no li va obrir la porta. La dona va escoltar uns crits forts i es va espantar. Per això, va alertar els mossos.

Quan una primera patrulla va arribar a l'immoble, la família tampoc els va voler obrir la porta. Un cop a dins, van intentar esquivar la policia i van dir que el nen estava dormint. No obstant això, els agents van rastrejar la casa i van trobar-se amb el cos sense vida del petit, a dins del llit. Els pares –una dona i un home de 38 i 39 anys i origen americà- van ser traslladats a la comissaria de Vista Alegre on la policia els va prendre declaració. El pare també va respondre les preguntes del forense (sempre en anglès, ja que no parlen ni castellà ni català) des del mateix pis.

A la nit, els mossos van informar que quedaven detinguts per un delicte d'homicidi imprudent. El matrimoni té dos fills més, una nena i un nen adolescents. Segons els veïns, pràcticament no sortien de casa i ens els darrers tres mesos ningú els havia vist. Només havien vist en alguna ocasió el pare que, segons alguns testimonis, havia canviat d'actitud i havia deixat de relacionar-se amb els veïns i, fins i tot, els havia retirat la salutació. Els pares havien explicat als veïns que cap dels tres nens estava escolaritzat perquè seguien un sistema d'aprenentatge a través d'Internet.

Pendents dels exàmens psiquiàtrics i l'autòpsia

Està previst que els forenses examinin el cadàver del nen i li practiquin l'autòpsia dijous. També caldrà estar pendents dels resultats de les anàlisis de tòxics que es faran al cos del petit. Paral·lelament, es preveu que el divendres el jutge prengui declaració als pares.També serà clau conèixer els resultats de les pericials de valoració psiquiàtrica que s'han fet als pares. Dimarts a la nit, el matrimoni va ser sotmès a una valoració a l'Hospital de Salt per conèixer el seu estat mental. De moment, els altres dos fills de la parella estan sota tutela de la Direcció general d'atenció a la infància i l'adolescència.