Troben un nen d'uns 7 anys mort des de fa uns dies a un pis de Girona

L'avís l'ha donat la propietària de l'habitatge

Els Mossos d'Esquadra han trobat aquest dimarts el cos sense vida d'un nen d'uns set anys a un pis de Girona. A dins de l'habitatge, hi havia els pares del menor i també els seus dos germans, un nen i una nena adolescents.

Els fets han passat a un quart pis d'un bloc del carrer Joan Roca i Pinet, al barri de Sant Pau. La família, originària dels Estats Units, hi vivia des de feia més de dos anys. La propietària del pis s'ha adreçat aquest migdia a l'immoble per posar-se en contacte amb els inquilins. La dona ha relatat a un veí que en el moment que ha tocat al timbre ha escoltat uns crits estridents i s'ha espantat. Com que no la deixaven entrar, ha decidit trucar la policia.

Sense signes de violència

Els Mossos d'Esquadra han rebut la trucada de la propietària del pis quan faltaven pocs minuts per a la una del migdia. En arribar al l'immoble, s'han trobat amb la desagradable sorpresa. Segons fonts policials, el nen portaria diversos dies mort i el cos no presenta signes de violència. Els mossos s'han endut els pares del menor i també els dos germans fins a la comissaria de Vistalegre per prendre'ls declaració. De moment, no estan detinguts.


A partir d'aquí, s'han activat tots els protocols i s'ha desplaçat fins a l'edifici la comitiva judicial, efectius del SEM i més patrulles dels Mossos d'Esquadra. El cas l'investiga l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos a Girona. Diversos efectius han estat tota la tarda rastrejant el pis per trobar proves que esclareixin el succés.

La funerària s'ha endut el cos del menor quan faltaven vint minuts per a les set de la tarda. L'autòpsia que se li practicarà en les properes hores serà clau per determinar què li ha causat la mort.

Examen psiquiàtric als pares

Fonts properes a la investigació han explicat a l'ACN que es traslladarà properament els pares fins al centre sociosanitari de Salt per sotmetre'ls a una valoració psiquiàtrica. Mentre no s'esclareixin els fets, els altres dos fills estan sota la tutela de la Direcció general d'atenció a la infància i l'adolescència.

Els veïns feia mesos que no veien la família

Un veí que viu al mateix bloc, Cesc Batlle, ha explicat que la propietària del pis ha quedat molt "trasbalsada" després del succés. A l'escala no s'expliquen què ha pogut passar i com han pogut estar dies amb els cadàver del menor dins del pis.

Aquest mateix veí ha explicat que la família pràcticament no es relacionava amb ningú ja que només parlaven en anglès (el pare també sabia francès) i els fills no estaven escolaritzats. "El seu pare em va explicar fa un temps que seguien un sistema d'aprenentatge a través d'Internet", ha assenyalat.

Segons Batlle, feia tres mesos que pràcticament ningú havia vist la família i que només veien de forma esporàdica el pare. "Eren una família normal tot i que vivien reclosos a casa", ha detallat.

També van deixar de sovintejar el bar que hi ha al costat del seu pis on, mesos enrere, hi havien anat sovint. "Van agafar una actitud estranya, ja només sortia el pare i va deixar de saludar", explica el propietari del negoci.