Segueix a la UCI el nen de 12 anys que va caure al cim de Puigsacalm

Fonts del centre hospitalari assenyalen que l'infant està millorant

Continua ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) pediàtriques de l'Hospital Josep Trueta de Girona el nen de 12 anys que va caure el passat dimecres 30 de desembre del 2015 per un precipici de més de 100 metres al cim de Puigsacalm, a la Garrotxa. L'infant, veí de Caldes de Malavella, es trobava amb la seva tia i un altra menor adolescent en el moment dels fets.

Segons van explica els Bombers, tots tres havien fet el cim de Puigsacalm a través del pas dels Burros i es trobaven a la vessant sud, al coll de Bracons. El nen va caure accidentalment en repenjar-se sobre un arbre per contemplar les vistes i va patir un traumatisme cranioencefàlic i un d'abdominal. L'infant va ser traslladat fins a l'Hospital Trueta de Girona on va ingressar a la UCI pediàtrica i continua en aquesta unitat, tot i que el seu estat de salut està millorant.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís d'alerta a dos quarts de dues de la tarda i fins al lloc dels fets es van desplaçar efectius del parc d'Olot i un helicòpter amb membres del GRAE. També s'hi van dirigir efectius dels Mossos d'Esquadra i del SEM. Un cop els bombers van poder rescatar el nen, van traslladar-lo a una zona de la Vall d'en Bas on l'esperava un helicòpter medicalitzat del SEM. Ràpidament va ser evacuat a l'Hospital Josep Trueta de Girona on va ingressar a la UCI pediàtrica del centre.

Des del principi, el menor estava estable dins la gravetat i el seu pronòstic era reservat. Aquest diumenge, fonts hospitalàries han informat que l'infant està millorant però continua ingressat a la Unitat de Cures Intensives. Uns dies abans de la caiguda de l'infant, el passat dilluns 28 de desembre al vespre, una veïna d'Espluges de Llobregat de 47 anys va morir mentre avaluava la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) amb el seu company. La dona va caure al buit quan va voler veure el mar i es va precipitar per un penya-segat de 20 metres d'altura.