19 ferits lleus en un xoc entre dos autocars a l'N-II a Maçanet de la Selva

En els dos busos, de matrícula francesa, hi viatjaven una setantena de persones

Un total de dinou persones han quedat ferides de caràcter lleu en un xoc entre dos autocars a l'N-II a Maçanet de la Selva, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). L'avís del sinistre s'ha rebut a les 09.45 hores al quilòmetre 690 de l'N-II, entre Vidreres i Tordera, quan dos busos –de matrícula francesa- han topat per encalç.

Segons les primeres informacions, els dos autocars anaven en la mateixa direcció, un ha frenat i l'altre s'ha encastat per darrera. En els dos vehicles hi viatjaven una setantena de persones i, com a conseqüència, de la forta topada s'han registrat diversos ferits.

Vuit dotacions dels Bombers, 4 efectius dels Mossos d'Esquadra, 4 ambulàncies i 1 helicòpter del SEM i membres de la Policia Local treballen en l'accident, que obliga a donar pas alternatiu a la zona.Segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), tres ferits són de poca gravetat, setze són lleus, dels quals deu han estat donats d'alta al lloc de l'accident. S'han traslladat nou persones a l'Hospital Josep Trueta de Girona i cinc a l'Hospital de Blanes. També s'han atès diversos afectats 'in situ' al lloc del sinistre però donada la seva poca gravetat se'ls dóna d'alta immediatament. El sinistre provoca vuit quilòmetres de congestió.


Arran de l'accident entre els dos autocars es registren cues de 8 quilòmetres –6 en sentit nord i 2 en sentit sud- entre els quilòmetres 582 i 594 de l'N-II. Els Mossos donen pas alternatiu en aquest punt. Els Bombers han ajudat a extreure les persones ferides de l'interior dels vehicles i han col·laborat amb el SEM en la immobilització dels afectats per a la seva posterior evacuació als centres hospitalaris. Igualment, han establert un perímetre de seguretat per tal de protegir tots els passatgers il·lesos a l'espera de l'arribada de vehicles alternatius per evacuar els viatgers del lloc de l'accident. També han separat els dos autocars accidentats, a l'espera que siguin retirats per unes grues. Un cop siguin trets del lloc els 2 vehicles, els Bombers netejaran de vidres i d'oli la calçada.A banda, Protecció Civil ha activat en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT)