Els Bombers busquen un nen de 3 anys perdut a Camós

Efectius del Grup d'Actuacions Especials i gossos del grup caní participen a la recerca

Els Bombers de la Generalitat busquen des d'aquest dijous a la tarda un menor que s'ha perdut a Camós, al Pla de l'Estany.

Segons ha explicat el cos d'emergències en una entrada al seu compte oficial de Twitter, un total de vuit vehicles dels Bombers amb efectius del Grup d'Actuacions Especials (Grae) i gossos del grup caní treballen en la recerca.

El conseller d'Interior en funcions, Jordi Jané, s'està desplaçant en aquests moments cap a Camós, al Pla de l'Estany, per seguir, dirigir i coordinar 'in situ' la recerca de l'infant de 3 anys desaparegut des d'ahir a la tarda a la masia rural de Can Serrallonga de Camós. Segons han informat els Bombers, l'infant va desaparèixer mentre els seus pares descarregaven l'equipatge del vehicle en què acaben d'arribar a la masia rural per passar la revetlla de Cap d'Any.

L'avís d'alerta el va donar el pare a les 17.19 hores de la tarda i, des d'aquell moment, es va arrencar un ampli dispositiu de recerca on treballen conjuntament Bombers, Mossos, Creu Roja, Protecció Civil, Agrupacions de Defensa Forestal de la zona i una vuitantena de voluntaris. Els Bombers han instal·lat un punt de trànsit de coordinació a la mateixa casa rural. Els Mossos d’Esquadra hi són presents amb efectius de la unitat de muntanya, de subsòl, d’investigació, de seguretat ciutadana, de recursos operatius i amb un helicòpter. En total, una vuitantena de persones a les quals constantment s’hi afegeixen voluntaris, presents gairebé des del primer moment de l’avís de la recerca.

D'altra banda, també treballen en la recerca unes 20 dotacions terrestres dels Bombers amb un helicòpter amb un sensor tèrmic, el Grup Caní de Recerca i personal de les unitats subaquàtica i de muntanya del Grup d’Actuacions Especials (GRAE). Ahir mateix, els submarinistes dels Bombers van submergir-se en una bassa d’uns 1600 metres quadrats de superfície propera a la casa rural on no es va trobar cap rastre del menor. També s'ha revisat la piscina de la masia rural sense que s'hagi trobat cap rastre del petit.

Suficients voluntaris

Els Bombers de la Generalitat han demanat que no es desplacin més voluntaris per col·laborar en la recerca del nen de 3 anys perdut des d'aquest dijous a la tarda a prop de Camós (Pla de l'Estany) però que restin amatents en les pròximes hores per si cal fer relleus.

Ara mateix, a la zona hi ha dos helicòpters i un centenar de Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat i voluntaris, que s'han anat afegint en el dispositiu de recerca.