Olot multarà els ciclistes que facin infraccions a partir de gener

La ciutat impulsa una campanya informativa per fomentar el bon ús de la bicicleta

El Pla de Mobilitat Sostenible Municipal indica que cada dia es fan 2.000 desplaçaments amb bicicleta a Olot. La majoria dels usuaris ho fan correctament, respectant les normes, però la Policia Municipal ha detectat actituds incíviques que volen reconduir. És per això que aquest desembre s'ha iniciat una campanya informativa per fomentar el bon ús de la bicicleta. Una agent cívica informa als usuaris de les bicicletes dels aspectes que han de tenir en compte a l'hora de circular pel centre de la ciutat. La prohibició de circular per la vorera i no deixar la bicicleta estacionada fora dels llocs habilitats o lligada al mobiliari urbà són algunes de les qüestions que aquests dies es recorda amb motiu de la campanya.

També se'ls informa de les obligacions que han de complir i les possibles sancions a què poden haver de fer front si vulneren la normativa. Un cop acabi aquest període informatiu, es preveu que a finals de gener, la Policia Municipal sancioni els conductors de bicicleta que no circulin de forma correcta.

Altres ciutats com Girona també han fet recentment campanyes similars amb sancions que anaven dels 100 euros als 200 euros.

Més places d'aparcament per a bicis

Des de l'Ajuntament d'Olot també es treballa per incrementar les places d'aparcament per a bicicletes –actualment n'hi ha 575 distribuïdes en 72 punts- així com ampliar els trams de carril bici al centre de la ciutat.

Des de l'Àrea de Medi Ambient es vol fomentar l’ús de la bicicleta i la protecció del medi amb campanyes com la que s'ha posat en marxa aquests dies coincidint amb les festes de Nadal amb el lema "Per Nadal, a Olot, també TRIEM. Fem un regal al medi ambient". El regidor Josep Guix ha remarcat que es vol seguir treballant per fer que Olot sigui "una ciutat sostenible i com a model de ciutat educadora". Per aquest motiu, la campanya va dirigida als conductors de bicicleta, però també als de vehicles perquè respectin els usuaris de bicicletes".

Un pou d'aigua al Senegal

Aquest dilluns també s'ha donat a conèixer que la Policia Municipal d’Olot ha col·laborat en la construcció d'un pou d'aigua potable al Senegal. A través de l'Associació de caps de Policies Local de comarques gironines, els agents d'Olot van posar-se en contacte amb l'Associació de Cooperació pel Desenvolupament de Bantadicori, amb seu a Arbúcies, que recull diners per construir pous d’aigua en aquest país africà. La campanya es va iniciar amb motiu del 125è aniversari de la Policia Municipal d'Olot. Gràcies a les actuacions realitzades des de la Policia Municipal d'Olot i la de l'Escala, juntament amb l'empresa Sorea, s'han recollit els 6.000 euros necessaris per construir un pou d’aigua a la província de Velingara, al sud-est del Senegal. Amb aquest nou pou s’ha pogut millorar les condicions de vida de les famílies d’aquest territori senegalès, molts dels quals fins al moment havien de fer moltes hores de camí per anar a buscar aigua per a ús domèstic i de rec.