300 persones s'encaren amb els Mossos per evitar una detenció al barri gitano de Figueres

El lladre, que tenia una ordre de detenció pendent, ha demanat ajuda als veïns

Tensió al barri de Sant Joan de Figueres aquest dimarts al vespre quan unes 300 persones han intentat impedir la detenció d'un delinqüent.

Dos agents del Mossos d'Esquadra de paisà que feien vigilància contra el tràfic de drogues al barri han vist entrar al sospitós a un habitatge al carrer Major. L'han identificat com un delinqüent buscat i amb una ordre de detenció pendent, i han decidit esperar que sortís per arrestar-lo.

Però quan se li han apropat, l'home ha començat a demanar ajuda als veïns. Centenars de persones han envoltat els agents, que han demanat patrulles de reforç a mossos, Guàrdia Urbana i Guàrdia Civil. Al final, se l'han endut detingut.

Més de 20 dotacions policials, entre Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i Guàrdia Civil s'han personat al barri.

Els fets

Cap a les vuit del vespre, dos agents dels Mossos d'Esquadra que anaven de paisà han vist el sospitós entrant a un domicili. El delinqüent, que acumula antecedents, té una ordre de detenció pendent per un robatori amb força i un delicte contra la seguretat del trànsit. Després d'identificar-lo visualment, els agents han decidit esperar que sortís de l'immoble per detenir-lo.

Quan això ha passat, però, el delinqüent ha començat a resistir-se a la detenció i a demanar ajuda als veïns del barri per evitar que se l'enduguessin emmanillat. "Que se m'emporten per Nadal!", cridava.

Immediatament, veïns han començat a sortir al carrer i han encerclat els agents que intentaven fer la detenció. S'han arribat a aplegar 300 persones al carrer Major del barri.

S'han viscut moments de tensió i, fins i tot, hi ha hagut alguna empenta, forcejament i alguna puntada de peu. Els agents han demanat reforç policial als Mossos, a la Guàrdia Urbana i a la Guàrdia Civil. Una trentena de dotacions han respost a l'avís i han anat fins al barri de Sant Joan. Un cop allà, han allunyat la gent i han format un cordó policial per facilitar la detenció. Finament, han aconseguit emportar-se'l.

Segons informa la Guàrdia Urbana de Figueres, tot i els moments de tensió la situació no ha anat a més i no hi ha hagut danys, ni ferits, ni desperfectes de cap tipus. Un cop feta la detenció, la policia ha marxat del barri perquè consideren que no hi ha cap situació de risc que necessiti presència policial continuada.