S'inicia un servei únic de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica a Campdevànol i Olot

Està format per onze professionals

L'Hospital de Campdevànol, l'hospital comarcal del Ripollès, i l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa han posat en marxa el servei únic de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica. La instauració del servei manté els especialistes que cada centre tenia en aquesta àrea però ara treballaran coordinadament i en equip i podran atendre pacients tant a un hospital com a l'altre. Això repercutirà en l'actualització de tècniques quirúrgiques, tant en l'àmbit de la Traumatologia (cirurgia de les fractures), com en el de l'Ortopèdia (implants protètics, cirurgia de preservació).

Aquestes actualitzacions suposaran una millora en el diagnòstic i en el tractament en la patologia. El nou servei està dirigit pel doctor Manel Vancells i compta amb un total d'onze professionals. El Servei Únic de Traumatologia s'ha creat en el marc de l'Aliança del Triangle, signada l'any 2010 pels Hospitals de Vic, Olot i Campdevànol amb l'objectiu de treballar conjuntament per millorar serveis, potenciar l'activitat en xarxa i buscar la màxima eficiència. Gràcies a aquesta aliança ja s'han posat en marxa diversos serveis compartits, ja sigui entre les tres entitats o entre dues d'elles, com és el cas del nou Servei Únic de Traumatologia.

L'acord és un dels primers convenis establerts a Catalunya per avançar de forma conjunta en projectes de gestió compartida en institucions sanitàries i s'emmarca en el Pla de Salut del Departament de Salut, que pretén millorar la qualitat del model assistencial a través de la creació d’aliances entre centres.

El responsable del servei únic de Traumatologia i Ortopèdica que s'ha posat en marxa, Manel Vancells, subratlla que el fet de poder portar a terme actualitzacions de tècniques el que fa és afavorir el treball en equip i potenciar l'intercanvi de coneixement entre els professionals d'ambdós espais. Segons Vancells, "el fet d'unificar serveis enriqueix els coneixements dels especialistes, que ara tracten més casos i tenen l’oportunitat d’intercanviar experiències amb els professionals de l'altre centre". I afegeix que "treballar de manera conjunta i protocol·litzada és una garantia d’èxit i qualitat". D'altra banda, el nou servei ha de permetre una optimització de recursos que revertirà en l'assistència als usuaris.