Tossa insta el Govern a iniciar d'immediat la prolongació de la C-32 fins Lloret

L’Ajuntament considera el projecte com una infraestructura irrenunciable

L'Ajuntament de Tossa ha aprovat en sessió plenària instar a la Conselleria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a complir de manera immediata els seus compromisos públicament expressats, tant donant inici immediat a la construcció de la prolongació de l’autopista C-32 Blanes-Lloret, com també licitant el projecte constructiu Lloret Pinars-Lloret Coll de Llop per a completar el traçat íntegre i operatiu de la infraestructura abans de gener de 2019.

I és que des de l’Ajuntament de Tossa es considera l'anomenada Ronda de la Costa Brava Sud, consistent en la prolongació de la C-32 des del seu límit actual fins la confluència amb la GI-682 Lloret-Tossa, àmbit Coll de Llop, com una infraestructura estratègica irrenunciable per al futur de Tossa.

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Tossa expressa públicament l'agraïment als governs municipals de Tordera, Blanes i Lloret per la solidaritat manifestada amb Tossa per aconseguir una millora de mobilitat respecte al projecte inicial; i els encoratja perquè adoptin, amb la màxima celeritat possible,  els corresponents acords que facilitin i facin realitat la posada en marxa del projecte.

Cal recordar que, a principis de 2015, la Generalitat va fer pública la voluntat de procedir a l’execució de la prolongació de la C-32 fins el municipi de Lloret. La posició ferma manifestada per la conselleria ha fet que els governs municipals de Lloret, Blanes, Tordera i Tossa manifestessin fa pocs dies la seva aposta per una solució integral de mobilitat per a tot el territori, que passa per la prolongació del traçat inicialment projectat fins l'àmbit anomenat "Coll de llop" amb accés a la GI-682 Lloret - Tossa, tram que es convertiria en la necessària variant de Lloret alliberant el centre de trànsit i agilitzant el pas a serveis mèdics i de seguretat.

La solució de mobilitat proposada suposa un salt de qualitat important per Tossa, en tant que dóna pas a una nova via d'accés que permetrà reduir substancialment els temps de desplaçament. "Els turistes i visitants que volen venir a Tossa ja ho fan, suporten el trànsit complicat i fan el camí. El problema ho tenim els habitants de Tossa. Anar de Tossa a Lloret o Blanes a l'estiu és un suplici. Qualsevol millora d'aquesta realitat és benvinguda", conclou l’alcaldessa Gisela Saladich.