El Consell Comarcal de la Selva presenta un pressupost de 26,3 MEUR pel 2016

269.500 euros es destinaran a la planta de compostatge

El ple del Consell Comarcal de la Selva que se celebrarà aquest dimarts, 22 de desembre aprovarà el pressupost que enguany és de 26.317.040,21 milions d’euros (MEUR), un 3,36% superior al pressupost de l’any 2015 que era de 25,460.205,80 milions d’euros. El pressupost de l’ens comarcal es presenta consolidat amb el del Patronat del castell de Montsoriu, que és de 92.146 euros i amb el del Consorci Ter-Brugent, que és de 100.325,29 euros.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat: “el pressupost per l’any 2016 contempla inversions per un import de 426.383,20 euros; d’aquests destaquen els 269.500 euros per a la planta de compostatge de la Selva, i concretament per a la compra d’una màquina trituradora i d’una d’electroimant”. També ha remarcat la inversió de 100.000 euros que es farà en noves tecnologies.

Del pressupost també n’ha destacat altres inversions com les que es faran en serveis socials, que reforçaran els equips de treball per atendre millor les necessitats dels usuaris i atendre la petició i reivindicació dels ajuntaments. També es duran a terme diversos projectes en l’àmbit del turisme i el territori com els projectes innovadors en l’àmbit agroalimentari-turístic i cultural creatiu i també el projecte de la Ruta de la Tordera i la riera d’Arbúcies. Pel que fa ocupació, es realitzaran diversos projectes per a l’ocupació com ara “Fem ocupació per a joves” i el programa “Treball i formació per a majors de 45 anys”.


El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assenyalat que “el nivell d’endeutament de l’ens comarcal és del 18,04% molt lluny del 110% autoritzat”. En aquest sentit, Balliu ha assegurat: “ El Consell té una bona salut econòmica i per això es centraran tots els esforços a continuar prestant més i millors serveis als ajuntaments i als ciutadans de la nostra comarca.”

Pressa de possessió d’Olga Guillem i reorganització del cartipàs

En la sessió plenària d’aquest dimarts està previst que prengui possessió com a consellera comarcal l’ex-alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem. L’ex alcaldessa de Vilobí d’Onyar substituirà Natàlia Figueras, que va renunciar al càrrec que ocupava a l’ens per assumir la nova responsabilitat com a diputada al Parlament de Catalunya, el passat mes de novembre.

La nova consellera comarcal formarà part de l’equip de govern i serà la responsable d’Hisenda, una àrea que fins ara estava liderada pel conseller Pere Mas. A partir d’ara, Mas serà el responsable d’Empresa, que portava en Carles Roca. Les tasques de coordinació d’àrees al Consell, que portava Natàlia Figueras, passaran a mans del conseller Carles Roca.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, assegura: “Es tracta d’una persona que coneix el món de l’empresa i hi podrà dedicar el temps que li correspon al Consell i assumir totes les responsabilitats pertinents”. En aquesta línia, cal destacar també que en el ple d’aquest dimarts es designarà com a nou portaveu del grup polític de Convergència i Unió per aquesta legislatura en Joaquim Torrecillas. Finalment, Quim Bohils assumeix, a més de la Conselleria de Desenvolupament de Projectes, la Conselleria de Comunicació.