Jugadors de l’Handbol Bordils s'apunten al Nadal solidari de l’Espai Gironès

Ja es porten 6.000 punts dels 10.000 fixats com a objectiu

Jugadors i membres de l’equip tècnic de l’Handbol Bordils van participar ahir en la campanya de Nadal solidària Aquest Nadal tots hi guanyem! de l’Espai Gironès que aquest any se centra en l’esport i els seus valors. Van visitar l’estand i van fer pujar el marcador de punts solidaris fins als  6.000.

 L’objectiu és arribar als 10.000 punts que es transformaran en 10.000 euros  per a Càritas. L’entitat benèfica destinarà els diners al seu programa SIE per afavorir, a través de l’esport, la integració de joves en risc d’exclusió social. La iniciativa s’impulsa també a favor del Banc dels Aliments. 

A més, ahir es van lliurar els premis dels sortejos que s’inclouen dins la campanya.  Carles Parareda va rebre una samarreta del Girona Futbol Club;  Jofre Garcia, una samarreta de l’Spar Citylift; i  Gerard Salavert , dues entrades per al partit que el Girona Futbol Club disputarà el 4 de gener contra el Real Valladolid a Montilivi.  

L’Handbol Bordils és un dels cinc clubs que col·labora en la iniciativa que es du a terme des del 30 de novembre i fins el 5 de gener. També s’hi han implicat el Girona FC, l’Spar Citylift,  el Club Patinatge Artístic Girona i el Girona Club Hoquei.  A més, es compta amb el suport d’ADN Gironí (una iniciativa esportiva que busca potenciar i difondre la pràctica de l’esport), de la Federació Catalana de Patinatge i de la Federació Catalana de Basquetbol.

Diferents maneres de participar

La campanya dedica cada setmana a un esport diferent i els visitants del centre comercial poden participar-hi, per exemple, per mitjà de l’esport solidari que es transforma en punts. També es faran demostracions artístiques de patinatge  la setmana del 28 de desembre al 5 de gener.
Altres vies per col·laborar són: fer-se una foto amb el marc “Aquest Nadal tots hi guanyem!” al Punt solidari que sumarà un punt; fer-se una selfie practicant esport , en un recinte esportiu o al Punt Solidari i publicar-la amb l’etiqueta #totshiguanyem amb la que també se suma un punt; o enviar a l’Espai Gironès un vídeo esportiu d’un màxim de 10 segons que després el centre compartirà al seu Facebook. Cada 10 likes que rebi el vídeo es convertiran en un punt.
 
Recapte de menjar per al Banc dels Aliments

L’Espai Gironès també col·labora durant aquesta campanya de Nadal en la recollida de menjar per donar al Banc dels Aliments. Els aliments es poden  portar directament al Punt Solidari o a través de la compra al supermercat Caprabo.  
 A totes les activitats infantils organitzades a les instal·lacions  del Centre Comercial hi ha un punt on es poden deixar els aliments. Fins al 24 de desembre es pot trobar al centre un Tió de grans dimensions, on la mainada pot endur-se els seus obsequis i també es recull menjar.  Del 27 de desembre al 5 de gener (de les 17.30h a les 20:30h) el Rei Baltasar recollirà les cartes de totes les nenes i els nens que s’apropin pel centre comercial.

Fins el 5 de gener ( de les 17h a les 20h), la mainada pot confeccionar postals de Nadal per mitjà de diferents tècniques de pintura i se les pot endur a casa. I del 27 de desembre al 5 de gener (de les 17h a les 20h) podran fer la carta reial i entregar-la al Rei Mag.

La cinquena campanya solidària

L’Espai Gironès vol destinar aquesta campanya de Nadal a la lluita contra la pobresa , i també a combatre l’exclusió social, de la mateixa manera que ja va fer els tres anys anteriors, amb campanyes per recollir menjar per al Banc dels Aliments i per recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una altre campanya solidària de suport a Unicef.
Encara hi ha moltes famílies que necessiten recórrer al Banc dels Aliments per poder menjar i a entitats com Càritas per demanar ajut. És per això que l’Espai Gironès s’ha volgut solidaritzar un cop més amb les persones que es troben en situació vulnerable.

L’Espai Gironès estarà obert tots el diumenges del mes de desembre i els diumenges 3 i 10 de gener.