4 detinguts i 121 quilos de marihuana comissats en una operació a les comarques gironines

La Guàrdia Civil descobreix dues plantacions il·legals a Orriols i Riudellots de la Selva

4 persones detingudes i 121 quilos de marihuana comissats, així com 2.399 plantes, és el balanç d'una operació contra el tràfic d'aquesta substància que la Guàrdia Civil ha dut a terme a les comarques gironines. L'acció policial s'ha desenvolupat en dues fases. La primera va tenir lloc el setembre passat i va acabar amb el comís de 100 quilos de marihuana.

La segona ha tingut lloc entre el 9 i el 10 desembre, en què s'han comissat els 21 quilos restants, les 2.400 plantes i s'ha detingut les 4 persones relacionades amb els fets. Les plantes es cultivaven en dues plantacions situades en una nau industrial a Riudellots de la Selva (Selva) i en una antiga fusteria a Orriols, a Bàscara (Alt Empordà). L'operació va començar a principis d'estiu, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que hi podia haver una presumpta xarxa de tràfic de marihuana d'àmbit internacional a les comarques gironines. A partir d'aquí van començar a investigar el propietari d'una antiga fusteria, on se sospitava que es podia cultivar aquesta substància.

El 8 de setembre aquesta persona va fer un transport de mobles a una empresa de mudances de Montcada i Reixac (Vallès Occidental). Més tard, una altra persona hi va entregar diverses taules. La Guàrdia Civil va inspeccionar aquests mobles i va trobar a sis taules, amagats en dobles fons, 100 quilos de marihuana disposada per al consum.

També es va comprovar que l'home d'Orriols freqüentava una nau industrial a Riudellots de la Selva, on la Guàrdia Civil sospitava que es podia estar cultivant marihuana. Finalment, el cos de seguretat va actuar el 9 de desembre, interceptant l'investigat quan sortia amb el seu cotxe d'Orriols. A dins del vehicle van trobar 11,6 quilos de marihuana disposats per al consum. Se'l va detenir per un presumpte delicte contra la salut pública.

L'endemà, el 10 de desembre, es va inspeccionar la fusteria i la nau. A la fusteria, condicionada per al cultiu, es van comissar 684 plantes de marihuana i 10 quilograms a punt per al consum. A la nau també hi havia una plantació a gran escala. Estava dividida en sales, cadascuna amb plantes de mides diferents. Se'n van comissar 1.715. També es van detenir tres persones més.

Tant la fusteria com la nau estaven preparades amb sistemes de rec, d'il·luminació i de ventilació que, segons la Guàrdia Civil, permetien els detinguts obtenir una collita cada tres mesos.