Desmantellada una associació cannàbica de Girona

Es van detenir als dos responsables, de 28 i 38 anys

El matí del dia 14 de desembre va tenir lloc un operatiu conjunt entre efectius dels Mossos de la comissaria de Girona i la Policia Municipal de la ciutat, en coordinació amb Inspecció de Treball, que va permetre desmantellar  una associació de cànnabis situada a la Travessia de la Creu de Girona.
 
Fa aproximadament dos anys que ambdós cossos policials tenien coneixement que aquest local havia sol·licitat un permís d’obertura per exercir com a associació per a la promoció i investigació dels beneficis de la planta de la marihuana així com els seus efectes terapèutics.
 
Per formar part de l’associació calia, com a requisits, ser major de 21 anys i consumir habitualment cànnabis. Tanmateix per accedir al local es demanava que la persona mostrés un document que acredités la identitat i abonés la quota de soci.
 
Poc després de l’obertura de l’establiment, l’Ajuntament de Girona en va revocar el permís però els seus titulars el van mantenir obert tot i no tenir la llicència corresponent.
 
La policia municipal, ja va detectar recentment que, contràriament al que constava als estatuts de l’associació, hi havia persones que hi compraven substàncies estupefaents i se les emportaven.
 
El mes de maig els mossos i la policia municipal van iniciar una investigació conjunta, que ha comptat amb la col·laboració d’Inspecció de Treball, i que va finalitzar aquest dilluns amb una entrada i registre al local.
 
En aquest registre els mossos van detenir-ne els dos responsables de l’associació, president i tresorer respectivament, de 28 i 38 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Girona, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Els mossos han pres declaració com a investigats a cinc membres més de l’associació per tenir relació amb aquesta tipologia delictiva.
 
La Unitat Regional de Policia Administrativa dels mossos, present al registre, va aixecar una acta per irregularitats al local, donat que disposaven de càmeres de videovigilància que gravaven la via pública sense tenir-ne la llicència corresponent.
 
La investigació va permetre que el mateix dia es fessin dues entrades i registres més, una al domicili del tresorer, i l’altra en un local ‘ Grow Shop’ situat al carrer Marquès Caldes de Montbui de la ciutat, on es van intervenir prop d’un centenar de plantes de marihuana.
 
En tot l’operatiu s’han intervingut gairebé dos quilos de marihuana apta per al consum, molta de la qual estava presentada en format cigarreta tipus “porro”, així com  diferents estris per la manipulació de la substància estupefaent, balances de precisió i més de quatre mil euros en efectiu.
 
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.
 
Els detinguts, sense antecedents, seran citats properament per tal de declarar davant l’autoritat judicial competent.