Un intent de robatori de coure complicarà la circulació de trens els propers dies

Les línies afectades són la R2, R2 nord, R8 i l'R11

Els trens de l'R2, R2 nord i R11 (que uneix Barcelona amb Portbou) acumulen almenys 30 minuts de retard i la circulació a l'R8 es troba interrompuda entre Granollers Centre i Cerdanyola Universitat per l'intent de robatori de cable de coure entre les estacions de Mollet Sant Fost i la Llagosta, segons han informat Renfe i Adif.

La incidència s'ha produït al voltant d'un quart de tres de la matinada. Com a transport alternatiu de l'R8, que segons la companyia no és de les més concorregudes i a més no passa pel centre de Barcelona, Renfe recomana utilitzar l'R7 entre Cerdanyola Universitat i Montcada Manresa i entre Montcada i Reixac i Granollers Centre de l'R2. Per això, de moment Renfe no ha previst un servei per carretera per cobrir aquests trajectes.

Arran de l'intent de robatori de cable de coure, que causa problemes en la senyalització, s'ha originat un petit incendi a l'estació de Santa Perpètua de Mogoda, concretament a la sala tècnica, on les flames han calcinat mobiliari d'oficina. Hi han treballat dues dotacions.

Posteriorment, a tres quarts i mig de cinc de la matinada, a la Llagosta, ha cremat un senyalitzador de trens, un foc que també ha estat apagat en pocs minuts per dues dotacions de Bombers de la Generalitat. Finalment, a les cinc de la matinada, també han hagut de treballar per apagar un foc a l'interior d'una caixa d'energia dins de la sala tècnica de l'estació de Renfe.

D'altra banda, a part de la circulació dels trens de passatgers, també ha resultat afectat el transport de mercaderies, que ha quedat suspès. Segons Adif, no hi ha previsió de temps perquè la incidència es pugui donar per resolta.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la prealerta del pla Ferrocat com a conseqüència de la incidència.

Dies complicats

Els efectes de l'intent de robatori de cable de coure es poden allargar dies, segons han confirmat fonts de la companyia Renfe.

Així, aquest dimarts al matí s'acumulen retards d'almenys mitja hora, o demores superiors, a les línies R2, R2nord i R11 i s'ha hagut d'interrompre la circulació a l'R8. En total, han resultat afectats 20.000 passatgers de 50 trens corresponents a les quatre línies.

Està previst que un cop passada l'hora punta la incidència tingui menys efectes però ara Renfe estudia com minimitzar de cara a les hores punta d'aquesta tarda.