Detinguts dos homes per elaborar haixix en una nau industrial a Riells i Viabrea

La policia va trobar més de 500 plantes a la instal·lació i el comptador de la llum manipulat

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el dia 2 de desembre, a Riells i Viabrea (Selva Interior), dos homes de 29 i 34 anys, de nacionalitat italiana i veïns de Barcelona i domicili desconegut, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.
 
A principis del mes de desembre la unitat d’investigació dels mossos de Santa Coloma de Farners va tenir coneixement que hi podria haver una possible plantació de marihuana i fabricació d’haixix en una nau industrial de la població de Riells i Viabrea.
 
El dia 2 de desembre els mossos es van dirigir a la nau situada al carrer Fuirosos i van constatar que a dins hi havia una plantació de marihuana.
 
En una entrada i registre al recinte els mossos van localitzar diversos productes químics tals com nutrients i estris pel cultiu, nombrosos focus de gran intensitat, tubs de filtratge d’aire i aparells de climatització per crear un ambient òptim per obtenir la màxima floració de les plantes.
 
S’han intervingut restes de substàncies vegetals en un congelador i dos dipòsits flexibles d’aigua per l’elaboració d’haixix. També es van trobar diversos sacs d’escombraries i bosses transparents plenes de restes vegetals, presumptament marihuana. Els mossos també van poder comptabilitzar més de 500 plantes.
 
Al sostre del lavabo, situat a l’entrada de la nau, es va localitzar un quadre elèctric amb la llum manipulada i punxada directament de l’escomesa, sense passar pel comptador.
 
Per aquests fets, els investigadors van detenir dues persones que tenien la nau llogada com a presumptes responsables d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.
 
Els detinguts, sense antecedents, van passar el dia 5 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.