Inclouen els ports de Palamós i Roses dins la marca promocional 'Boutique Ports'

La iniciativa agrupa vuit instal·lacions de Catalunya, les Illes Balears, França i Itàlia

La Generalitat de Catalunya ha inclòs els ports de Palamós (Baix Empordà), Roses (Alt Empordà) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià) dins la marca promocional 'Boutique Ports'. Una iniciativa que té com objectiu posar en relleu el paper d'alguns ports petits de la Mediterrània occidental que reben creuers.

Al mateix temps, es vol donar a conèixer un itinerari conjunt i configurar un catàleg comú dels serveis que ofereixen les diverses instal·lacions i viles que s'inclouen dins d'aquesta marca. En total, hi participen vuit ports, els tres catalans, conjuntament amb el port de Maó (Illes Balears), el de Niça i Seté (França), i els ports de Portoferraio i d'Olbia (Itàlia).

Des de Ports de la Generalitat assenyalen que la indústria de creuers està mostrant com és necessari que els ports i les destinacions properes entre si cooperin estretament i es complementin per donar un major valor afegit a aquesta activitat turística i empresarial. Davant d'aquesta situació i amb la voluntat d'unir territoris ha nascut el projecte 'Boutique Ports' que engloba algunes instal·lacions petites i mitjanes de la mediterrània occidental i que formen part de l'associació de ports de creuers Medcruise.

El projecte va adreçat a un públic exigent, d'alt poder adquisitiu que acostuma a viatjar amb creuers de luxe i busca destinacions i llocs per visitar singulars. D'aquesta manera, els passatgers podran trobar més fàcilment i coordinar rutes per aquests ports i visitar el patrimoni històric, natural i cultural de les ciutats.

En concret, dins de 'Boutique Ports' hi participen les següents autoritats portuàries, ports i institucions: Ports de la Generalitat de Catalunya amb els equipaments de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita, la Cambra de Comerç French Riviera amb el port de Niça, el port de Seté, l'autoritat portuària de Balears amb el port de Maó, l'autoritat portuària de Piombino i d'Elba amb el port de Portoferraio i l'autoritat portuària del nord de Sardenya amb el port d'Olbia.