'No trauré l'estelada del balcó encara que els veïns es queixin'

Mercè Escarrà ha rebut una nota de la immobiliària que li demana que retiri la bandera

  • Escarrà amb la nota que li va deixar la immobiliària © ACN
    Escarrà amb la nota que li va deixar la immobiliària © ACN
  • Mercè Escarrà amb l'estelada penjada al balcó © ACN
    Mercè Escarrà amb l'estelada penjada al balcó © ACN

Aquesta veïna de Girona ha volgut denunciar aquesta situació que, segons entén, 'coarta la seva llibertat d'expressió' i suposa una 'intromissió' en la seva vida privada. 'L'estelada està a casa meva i no la penso treure encara que es queixin', ha afirmat Escarrà que defensa que no existeix cap normativa municipal que prohibeixi penjar banderes als balcons. De fet, al mateix edifici on viu Escarrà hi ha altres banderes de clubs de futbol que pengen dels balcons.

Escarrà sospita que a alguns veïns els 'molesta' l'estelada i que, per això, han demanat a la immobiliària que li va llogar el pis que li demanin que la tregui. La forma usada però per la immobiliària ha estat deixar-li una nota en castellà a la bústia demanant-li que 'un cop finalitzats els esdeveniments esportius o fora de dates senyalades' s'han de 'retirar les banderes de la façana'.

'Jo la bandera la vaig penjar després de conèixer la sentència del Tribunal Constitucional i no la penso treure fins que Catalunya sigui independent', ha manifestat que ha rebut aquest matí una trucada de la immobiliària demanant-li disculpes per fer-li arribar la nota en castellà. Segons ha explicat, des de la immobiliària li han explicat que a l'edifici hi viuen molts estrangers que no coneixen el català i, per això, de vegades redacten escrit en aquesta llengua. 'Jo els he explicat que la llei de política lingüística recull que aquests documents han de ser en català', ha defensat Escarrà que, malgrat tot, ha acceptat les disculpes de la immobiliària.

Ara bé, aquesta veïna pensa deixar la bandera al seu balcó. 'No la trauré, m'és igual que els molesti, això és casa meva', ha conclòs.