Persecució a gran velocitat i posterior detenció d'un fugitiu al Cap de Creus

El conductor va ignorar l'alto dels Mossos i es va escapolir del control

Cap a les 6 de la tarda el 29 de novembre, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cadaqués feien controls contra possibles autors de robatoris a interior de vehicle. Els agents van localitzar un Citroën C3 sospitós. Tot i que van intentar donar-li l'alto, es va donar a la fuga. Dins el vehicle hi anaven dos homes.

Diverses patrulles van començar a fer recerca del cotxe dins la població de Cadaqués i una estona més tard van tornar a localitzar el vehicle. Els Mossos d'Esquadra li van fer senyals acústics i lluminosos però el conductor (ara ja anava sol) en comptes d'aturar-se va accelerar i va emprendre la fugida per la carretera que va des de Cadaqués fins a Roses.

Segons confirmen els Mossos d'Esquadra, el jove conduïa de forma temerària, fent avançament imprudents i anant a gran velocitat. Cap a dos quarts de vuit del vespre, va agafar la carretera GI-615, la que va fins al Pení, i al punt quilomètric 2 va fer una virolla, va girar el cotxe 180 graus i va accelerar. Poca estona després va aturar el cotxe, va baixar i va fugir camp a través en direcció al restaurant Mas Palou de Roses.

Va aconseguir fugir però els Mossos d'Esquadra el tenien identificat perquè és un delinqüent habitual. La policia va inspeccionar el vehicle abandonat. A dins hi havia diversos telèfons mòbils i objectes que constaven com a sostrets d'interior de cotxes.

Uns dies més tard, l'1 de desembre, el van detenir a Castelló d'Empúries, la població on viu. Li atribueixen delictes de conducció temerària, atemptat a agents de l'autoritat i desobediència. El detingut és un jove de 27 anys amb antecedents.