Fan un simulacre d'accident amb mercaderies perilloses a l'aeroport de Girona

La prova s'ha realitzat únicament amb la participació dels mitjans interns que hi ha a l'aeroport

L'aeroport de Girona Costa Brava ha realitzat aquest dijous un simulacre d'incident amb mercaderies perilloses. L'exercici ha consistit en simular que dos camions cisterna amb combustible – un dels quals acabava d'omplir el dipòsit- xocaven entre ells.

Tot i que els dos conductors en sortien il·lesos, l'incident provocava un gran vessament de combustible d'un dels vehicles per la pista de l'aeroport. Per això, s'ha alertat al Centre de Coordinació Aeroportuària (CECOA) que ha activat el Servei d'Extinció d'Incendis de l'Aeroport (SEI) i, al mateix temps, s'ha posat en funcionament el protocol d'Alarma General d'Incident amb Mercaderies Perilloses. El SEI s'ha encarregat de les tasques de contenció del vessament, minimitzar els riscos i el control de l'emergència.

La prova tenia com objectiu comprovar el funcionament dels mecanismes de coordinació del Pla d'Autoprotecció de l'aeroport i els protocols de coordinació amb les companyies d'hidrocarburs. En el simulacre només han participat els mitjans interns de l'aeroport.