Girona, colpida per la tragèdia on van morir la mare i les dues filles

Ensenyament activa suport psicològic a l'escola Annexa

A les 12 en punt del migdia, unes 300 persones han fet un minut de silenci a la plaça del Vi de Girona, davant l'ajuntament. Ha estat un acte de record i suport a la família de la mare i les dues nenes que van morir ahir al vespre després de precipitar-se al buit des d'un tretzè pis.

"Amb el dia de dol que hem decretat, volem expressar el nostre condol a tots els familiars, als companys de feina, als veïns i a la comunitat educativa que pateix d'una manera especial una situació que, fa tot just unes hores, era inimaginable". Amb aquestes paraules l'alcalde, Carles Puigdemont, ha agraït la presència i el suport dels centenars de gironins que han volgut participar en el minut de silenci.

Ha estat un acte molt sentit, marcat per les ulleres de sol per dissimular llàgrimes i les abraçades de reconfort. "La família és coneguda, la mare va treballar molt bé i amb una gran competència a l'ajuntament, era una persona molt valorada i ho estem passant malament", ha detallat Puigdemont. La mare de 42 anys havia treballat a l'àrea d'Urbanisme de l'ajuntament. Va plegar ella mateixa per anar al despatx d'arquitectura amb el seu home. El despatx va ser, dimecres, l'escenari de la tragèdia.

"Recordem-les a totes elles, fem costat als que estan patint i tinguem-los presents a la nostra memòria", ha exposat l'alcalde, que també ha agraït la feina als cossos d'emergència que ahir van atendre els implicats. Girona està de dol i ha suspès els actes que hi havia previstos per a aquest dijous.

Suport a l'escola

El Departament d'Ensenyament ha activat ajuda psicològica per als professors, alumnes i pares de l'escola Annexa, on la filla gran estudiava 6è de primària.

"Des d'ahir a la nit es van activar els serveis psicològics i de suport que tenim preparats per a aquests casos, des de primera hora del matí estan al centre fent atencions a grups d'alumnes, mestres i pares que vulguin participar en les sessions de suport perquè és important saber com explicar als infants què ha passat", ha afirmat la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, que també ha participat al minut de silenci.

A l'escola no només hi ha el buit de la filla gran que ha mort –la petita era només un nadó-, també estudia a l'Annexa el fill mitjà de la parella que en el moment de la tragèdia era a casa els avis. "No és només la desaparició d'una persona estimada, sinó que s'ha de gestionar una situació per a la que ningú està preparat", ha afirmat l'alcalde. Tant Rigau com Puigdemont han volgut donar suport al professorat del centre.

El minut de silenci ha aplegat l'equip de govern de Girona, el president de la Diputació de Girona, la consellera, nombrosos regidors de diversos grups polítics, directors de serveis territorials, el rector de la UdG, treballadors i veïns, així com representants dels cossos policials i d'emergències.