La investigació reforça la tesi que la mare gironina va llançar les dues filles al buit

Ara es determinarà si les nenes tenen restes de sedants o presenten signes de defensa

Dia de dol institucional a Girona, ciutat on ahir al vespre una mare de 42 anys i les seves dues filles (un nadó d'uns sis mesos i una nena d'11 anys) van morir en caure des d'un tretzè pis. Els Mossos d'Esquadra investiguen el per què del fatídic succés i, a mesura que avancen les hores, pren força la hipòtesi que es tracta d'un doble crim i un posterior suïcidi.

Els agents d'investigació van estar ahir al vespre durant hores recollint proves a l'interior del despatx d'arquitectura Martí Franch, que dóna a la plaça Mela Mutermilch (lloc on van precipitar-se les víctimes). Els mossos descarten ja de totes totes que una tercera persona empenyés al buit la mare, el nadó i la filla.

Entre d'altres, perquè a l'interior del despatx no hi havia res regirat (de fet, algunes fonts parlen que estava "impol·lut"). Ni papers regirats ni calaixos oberts. Els agents també van inspeccionar amb detall la finestra del tretzè pis des d'on van precipitar-se les víctimes. De moment, han recollit empremtes dactilars que hi havia a l'ampit, i que ara s'hauran d'analitzar amb detall per veure a qui corresponen.

El fatídic succés va tenir lloc pels voltants de tres quarts de vuit del vespre. Segons els testimonis recollits per la policia, hi ha veïns que van sentir cridar la nena d'11 anys moments abans que morís. A més, qui primer va caure a plom van ser el nadó i la filla. I automàticament després, amb pocs segons de diferència, ho va fer la mare.

Els cossos de les dues nenes van anar a parar a la terrassa del bar 'Kiu', que dóna a la plaça. El de la mare va precipitar-se al damunt d'un dipòsit que hi ha al costat. Tot plegat reforça la tesi –que s'ha convertit en la principal línia d'investigació- que la mare va empènyer les dues petites per la finestra i després va llançar-se voluntàriament al buit. És a dir, un cas de doble crim i suïcidi.

Restes de tòxics i signes de defensa

Els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona (IMLG) han fet aquest dijous l'autòpsia als tres cadàvers. L'anàlisi se centra en determinar si la mare hauria donat alguna mena de tranquil·litzant a les nenes i si la filla d'11 anys s'hauria intentat defensar. Per això, els forenses han extret teixits i mostres dels cossos de les petites, que ara s'enviaran a analitzar al laboratori.

Es preveu que el gruix de la investigació s'enllesteixi entre avui i demà i que dissabte se n'enviï l'atestat inicial als jutjats. Segons expliquen fonts properes a la investigació, amb el que hi ha fins ara, però, tot apunta que la conclusió serà la del doble crim i el posterior suïcidi, on la responsabilitat penal es declararà extingida (per la defunció de l'autora).

La víctima estava casada amb un arquitecte i, juntament amb ell, era propietària del despatx Martí i Franch, on van tenir lloc els fets. A més de la nena de sis mesos i de la d'11 anys (que estudiava 6è de Primària a l'Annexa) el matrimoni també té un altre fill, d'entre 8 i 9 anys, que fa 3r de primària al mateix col·legi. En el moment dels fets, el nen era amb els seus avis.

El conseller manifesta la seva "consternació"

El conseller d'Interior en funcions, Jordi Jané, ha manifestat la seva "consternació" per la mort de la mare i les dues filles. En un acte a Valls, Jané ha mostrat el seu "consol, desolació" i ha volgut estar al costat de la família. "Tota la nostra solidaritat a la família en un moment d'enorme patiment i consternació, no només a Girona ciutat sinó a tot el país", ha dit.

El conseller d'Interior també s'ha volgut mostrar caut sobre la investigació policial. Ha dit que encara és "prematur" per avançar conclusions, però sí que ha volgut subratllar que "tot fa pensar que no estem davant d'un cas de drogoaddicció, com alguns havien apuntat, ni tampoc davant d'un de violència de gènere". "Respectem la investigació oberta i avui, sobretot, hem d'estar al costat dels qui més pateixen", ha conclòs Jané.