Els Estats Units, principal comprador de caganers per Internet

El Pare Noel, Obama, Yoda i el papa Francesc són les figures més venudes

Els Estats Units encapçalen la llista de països compradors de caganers 'on line' per davant de països europeus i de l'estat espanyol, segons informa aquest dilluns l'empresa baixempordanesa caganer.com. El rànquing de vendes detallat és Estats Units (47,6% del total), Alemanya, Anglaterra i França (25,9%); Espanya (21,4%); Oceania (3,4%); Àsia (1,2%, on l'empresa amb seu a Torroella de Montgrí compta amb un distribuïdor a Corea del Sud i un altre al Japó).

El Pare Noel, Obama, Yoda i el papa Francesc han estat les figures més venudes aquest 2015. Caganer.com, propietat de la família Alós-Pla, ha presentat aquest 2015 una quarantena de nous caganers, amb els quals el catàleg de l'empresa compta ara amb un total de 350 peces.

Les noves figures converteixen personatges famosos del món de la política, la cultura, l'esport o la ficció en caganers del pessebre. Enguany s'han afegit a la llista el davanter uruguaià del FCB, Luis Suárez, el primer ministre britànic, David Cameron, les alcaldesses de Barcelona i de Madrid, Ada Colau i Manuela Carmena, Woody Allen, o el tradicional caganer català, ara en un format de 20 centímetres. Són figuretes de fang, dissenyades i elaborades artesanalment i finalment decorades a mà amb pintura plàstica, tasca que es fa en col·laboració amb entitats que treballen amb persones amb discapacitat, com són el Centre Tramuntana de Palafrugell i la Fundació Altem de Figueres.