Els treballadors de l'hotel Selvamar de Lloret denuncien que fa dos mesos que no cobren

La plantilla sospita que la direcció ja no té intenció d'obrir l'establiment per Nadal

La manifestació, convocada per CCOO i el comitè d'empresa, ha sortit a les deu del matí de davant l'hotel Selvamar i ha recorregut els carrers de Lloret de Mar (Selva) fins a arribar a la plaça de l'ajuntament. Hi han participat unes 150 persones que han reclamat que l'empresa pagui els salaris endarrerits a la seixantena d'empleats que fa ja dos mesos que no cobren. "Xoriços, morosos, pagueu als treballadors!" o "Volem cobrar, volem cobrar", són algunes de les proclames que han cridat durant la mobilització.

Els treballadors denuncien que no han cobrat ni els salaris dels mesos d'octubre i novembre, ni les pagues extres, ni les vacances del 2015. El president del comitè d'empresa, José Luis Sánchez, calcula que l'empresa deu entre 3.500 i 4.000 euros de mitjana a cada treballador. "Som una seixantena d'afectats i ho estem passant molt malament", ha afirmat.

A la preocupació per no cobrar se li suma que els treballadors sospiten que l'hotel no tornarà a obrir les portes. Sánchez ha explicat que la direcció ja ha començat a desmantellar l'establiment enduent-se, per exemple, ordinadors i que també han sabut, a través de touroperadors, que no han gestionat reserves per a les festes nadalenques.

"Amb la hipocresia que l'hotel s'havia de vendre, han abandonat la contractació de clients", ha criticat Sánchez. Els treballadors també carreguen contra l'actitud dels responsables de l'establiment. "No ens han donat cap explicació, s'amaguen i no volen donar la cara", ha lamentat.

Sánchez assenyala que l'hotel va sortir a subhasta per deutes però que no saben què passarà a partir d'ara, si hi haurà una nova direcció que se'n farà càrrec ni si comptarà amb la plantilla de treballadors que hi ha. "Sabem que ho ha pagat el que possiblement serà el comprador, però a dia d'avui no ens han comunicat res i estem patint", ha conclòs.