Figueres denunciarà quatre militars per robar l'estelada de la Rambla

El consistori té previst tornar a col·locar la bandera recuperada un cop passat el pont de la Puríssima

L'Ajuntament de Figueres ha anunciat que denunciarà els quatre militars de la base espanyola de Sant Climent Sescebes que presumptament van robar l'estelada de la Rambla de Figueres la passada matinada del 3 de desembre. Els Mossos d'Esquadra van aconseguir enxampar-los i identificar-los quan intentaven fugir en ser sorpresos a la rotonda de la C-260 a Vilatenim, on hi ha una altra bandera.

A l'interior d'un dels dos cotxes que van poder interceptar, els agents van localitzar una estelada – la que s'havia sostret a la Rambla- i una segona bandera, que segurament es trobava onejant al passeig Lluís Companys de Figueres. En principi, el consistori ja ha avançat que tornarà a col·locar les estelades recuperades a partir de la setmana vinent, un cop passat el pont de la Puríssima. Els fets es van produir pels volts de les quatre de la matinada del passat 3 de desembre. Els Mossos d'Esquadra es van adonar que tornava a mancar l'estelada situada a la part alta de la Rambla i van iniciar una recerca per la zona. A la carretera C-260, a l'altura del quilòmetre 29, a la rotonda de Vilatenim, van localitzar dos cotxes aturats, casualment en el mateix indret on es troba una altra bandera.

En veure els agents, els dos automòbils van intentar fugir però els policies van aconseguir interceptar un dels vehicles. A dins hi anaven quatre militars que van ser identificats i dues estelades. Els agents creuen que els militars també volien emportar-se la que i ha a la rotonda de Vilatenim quan van ser sorpresos.

Aquesta no és la primera vegada que succeeix un fet d'aquestes característiques. L'any passat, uns militars van fer malbé i van arrencar una estelada que hi havia a tocar del monestir de Sant Pere de Rodes. En aquell cas, els comandaments superiors de la base militar van presentar disculpes públicament.

El segon cas es va produir pocs dies abans de les eleccions municipals, el diumenge 17 de maig, quan tres militars van endur-se l'estelada que hi havia a la rambla de la ciutat. Una patrulla dels Mossos que feia tasques de control per la zona va veure com tres homes corrien per la rambla i entraven amb presses dins d'un cotxe. Els agents van aturar-los, identificar-los i dins del vehicle van trobar l'estelada que acabaven de sostreure. L'Ajuntament de Figueres va presentar una denúncia contra ells l'endemà, el 18 de maig.

Segons han informat fonts municipals, els militars detinguts aquest passat 3 de desembre no són els mateixos que van actuar el mes de maig. En principi, el consistori té previst tornar a col·locar les dues estelades recuperades a partir de la setmana vinent, un cop finalitzat el pont de la Puríssima.

publicitat