Controlat l'incendi de dues naus del polígon industrial de Torremirona de Salt

19 dotacions continuen remullant els punts calents del foc

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat a tres quarts de nou del matí l'incendi que des d'aquesta matinada afecta dues naus del polígon industrial de Torremirona de Salt (Gironès). El foc ha començat al voltant de les cinc del matí en una empresa, d'uns 2.000 metres quadrats, que es dedica a la fabricació de productes per a la pràctica de trial i està situada al carrer Amnistia Internacional, número 34. Posteriorment, les flames també han afectat la nau del costat, situada al número 36, de l'empresa La Jabugueña, dedicada al sector del pernil.

Tot i que el foc ja està controlat, 19 dotacions dels Bombers continuen remullant els punts calents del foc. Cap persona ha resultat ferida i tampoc s'ha hagut d'evacuar cap treballador. El foc s'ha iniciat aquest passada matinada, pel volts de les cinc, per causes que encara es desconeixen. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat una vintena de dotacions dels Bombers que amb mànegues i amb l'ajuda d'una grua treballen per extingir les flames. En concret, l'incendi ha calcinat totalment l'interior de la nau de l'empresa' www.S3parts.com' – situada al número 34 del carrer Aministia Internacional, dins del polígon de Torre Mirona- que es dedica a la fabricació de productes per a les motos de trial.

Tal i com ha explicat el cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano, des del moment en què han arribat al lloc els Bombers no han pogut fer res per aturar l'incendi perquè la nau estava totalment afectada i, per això, han dedicat els esforços a controlar les flames i prevenir que el foc afectés les naus industrials properes. Tot i això, les altes temperatures han afectat la nau del costat, al numero 36 d'aquest carrer i que des de fa anys és la seu de l'empresa La Jabugueña, dedicada al sector del pernil.

"M'han trucat els Mossos a les cinc del matí avisant-me que la nau del costat estava cremant i he vingut ràpidament, Per sort només tenim afectacions a dos despatxo i s'ha separat una mica l'estructura", ha explicat l'administradora de productes de la companyia, Yolanda Escuredo. "És un drama perquè som amics amb el propietari, ens coneixem de fa temps i aquetes costes són molt tristes", ha afegit tot assenyalat que en els 15 anys que treballen des del polígon de Torre Mirona, mai havia succeït cap incidència o incendi similar.

Un sentiment que compartia el propietari de la nau, Enric Mulleras, qui ha assenyalat que fa uns vuit anys que l'empresa S3parts utilitzava aquest espai. "No hi havia molt de material combustible, en tot aquest temps no he tingut cap mena de problema amb ells, ans al contrari. Sort que l'estructura de la nau la vaig fer bé, amb uns companys constructors, i ha aguantat", ha comentat aquest matí.

En principi, tal i com ha explicat Cano, l'incendi ha afectat la façana principal i posterior de l'empresa estampint i movent, al seu torn, la façana d'entrada de La Jabugueña. "També ha afectat la mitgera i per això hem parlat amb l'arquitecte municipal per veure com l'empresa pot continuar treballant de forma segura", ha comentat. En principi, la voluntat és crear una estructura protectora a l'entrada d'aquesta companyia dedicada al món del pernil i els han aconsellat moure els despatxos i no treballar prop de la paret que dóna amb la nau incendiada.

Durant aquest matí, desenes de curiosos s'han apropat fins aquest indret de Salt per veure què succeïa. Tot i l'espectacularitat del foc, cap persona ha resultat ferida ni tampoc s'ha hagut d'evacuar cap treballador.