Fugen dels Mossos i abandonen prop de 26 quilos de marihuana

Els individus conduïen i van llençar les caixes, però van ser detectats després per altres agents

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit i un altre contra la seguretat pública. A més han denunciat un segon també per un delicte contra la seguretat pública. Tot plegat va passar el 26 de novembre a Riudellots de la Selva. Segons el relat policial, els dos individus viatjaven en un cotxe i en veure una patrulla dels Mossos van fugir. Van aconseguir esquivar el vehicle policial després de ficar-se en un camí de carro, on haurien abandonat prop de 26 quilos de marihuana que duien a dins del cotxe. Poc després, però, una altra patrulla els va interceptar. Posteriorment els agents van recuperar l'estupefaent. El detingut, el conductor del vehicle, té 36 anys, és de nacionalitat espanyola i és veí de Santa Coloma de Farners. El denunciat és l’acompanyant, un home de 31 anys, nacionalitat espanyola i veí de Caldes de Malavella (Selva).

Els fets van tenir lloc cap a tres quarts de quatre de la tarda del 26 de novembre a la carretera GIV-5341, al terme municipal de Riudellots de la Selva. Una patrulla de Mossos va localitzar un vehicle que, en veure els policies, va accelerar i va començar a avançar en línia contínua.

Els agents van seguir el vehicle que, segons la versió policial, desprenia una forta olor a marihuana. Després d’activar els senyals lluminosos i acústics del cotxe policial, van ordenar que s’aturés. El conductor del turisme encara va accelerar més mentre intentava escapar-se col·lidint amb el cotxe patrulla. Els agents van veure que el vehicle anava carregat de caixes amb plantes al seu interior.

En arribar a la zona d’Aiguaviva, el vehicle es va endinsar per un camí de terra, fet que va provocar que s’aixequés molta pols i els agents el perdessin de vista momentàniament. Poc després una altra patrulla localitzava el cotxe fugitiu a la carretera GI-540, en terme de Bescanó (Gironès), i aconseguia aturar-lo. A dins, però, ja no portava les caixes de plantes, només assecadors que s’utilitzen per la marihuana.

En un primer moment es van identificar els dos homes que hi havia dins del turisme i es va detenir al conductor com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit per originar un greu risc a la circulació.

Després de fer una recerca per la zona, els agents van trobar les caixes de cartró amagades al bosc plenes de marihuana, per això es va imputar també al conductor i a l’acompanyant un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues. En total es van localitzar 25,8 quilos de cabdells marihuana repartits en 5 caixes. La investigació no es dona per tancada i no es descarten futures detencions relacionades amb el cas.

La persona imputada declararà davant del jutjat de guàrdia de Girona, quan sigui requerit per fer-ho. El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 28 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.