L'Estat lamenta que Celrà desobeeixi l'Audiència Nacional

El consistori s'ha negat a enviar la documentació requerida

L'Estat lamenta que l'Ajuntament de Celrà (Gironès) vulgui desobeir l'Audiència Nacional i recorda que la llei obliga a enviar la documentació requerida.

El subdelegat del govern espanyol a les comarques gironines, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, ha defensat que les lleis són "sagrades" i d'obligat compliment. "Lamentem aquesta postura i aquesta solució que ha adoptat Celrà, però l'Estat té mecanismes per reclamar el compliment de la legalitat", ha afirmat el subdelegat.

Girona ha recuperat, després d'anys, un acte propi de celebració del dia de la Constitució "per defensar la vigència de la norma com a punt de trobada".

Celebració de la Constitució

La subdelegació de govern espanyol a Girona ha fet aquest dimecres un acte de celebració del dia de la Constitució. Feia anys que la ciutat no acollia una commemoració territorial. "Ho havíem intentat organitzar altres anys, però no havíem pogut per dates i sempre s'havia optat per participar en el central a Barcelona", ha recordat el subdelegat, Juan Manuel Sánchez-Bustamante.

L'acte ha consistit en la lectura d'articles de la Constitució per part d'autoritats de l'Estat. Per cloure l'acte, el subdelegat ha reivindicat la Constitució com el text garant de la convivència i la democràcia espanyola. "És el punt de trobada i entesa de tots els espanyols", ha apuntat. Per això, ha recordat que "complir i fer complir les lleis" és obligació de tots els funcionaris de l'Estat, tant a nivell polític com policial o judicial.

"En un moment en el qual alguns qüestionen el compliment de la legalitat i el respecte a la Constitució, hem de tenir clar que el nostre ordenament jurídic és sagrat i d'obligat compliment", ha indicat Sánchez-Bustamante. El subdelegat admet que les lleis es poden canviar però, mentre no s'arriba a un consens, ressalta que s'han de complir escrupolosament. També ha recordat l'obligació de tots els ciutadans i institucions "en el compliment de les sentències judicials".

Sánchez-Bustamante ha lamentat que l'alcalde de Celrà ja hagi dit públicament que desobeirà l'Audiència Nacional, que ha obert una investigació per la moció de suport a la declaració de desconnexió del Parlament. "Lamentem aquesta postura i aquesta solució, però l'estat de dret té mecanisme per reclamar el compliment de la legalitat" ha exposat el subdelegat que recorda a l'Ajuntament de Celrà que estan obligat a donar compte de totes les mocions i les actes de les sessions plenàries.