La gironina Pia Bosch entra com a assessora a la Diputació de Barcelona

Tindrà un sou de 49.078,68 euros bruts anuals

La cap de l'oposició a l'Ajuntament de Girona en el darrer mandat i exmilitant del Partit Socialista de Catalunya (PSC), Pia Bosch, ha estat contractada com a assessora a la Diputació de Barcelona per a desenvolupar les tasques "d'assessorament especial" del grup polític ERC-MES, segons publicava ahir el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

Bosch ocuparà la categoria N5 que li comportarà un sou mensual de 3.505,62 euros bruts mensuals, amb 14 pagues anuals, el que representen 49.078,68 euros en total.

Bosch va començar la seva tasca el passat 6 de novembre, segons s'especifica en el Decret de presidència aprovat el 19 de novembre.

Fora de la Diputació de Girona

Bosch va treballar com a consellera a la Diputació de Girona quan encara pertanyia al PSC. Amb tot, el novembre del 2014 ella i quatre consellers més socialistes van decidir abandonar el partit i passar-se al grup dels no-adscrits. Aleshores fou objecte de pressions per part del primer secretari del PSC de Girona, Juli Fernández, que li exigia deixar també la Diputació al considerar que només volia "fer mal al partit".

Bosch va acabar el mandat a la Diputació però en les següents eleccions municipals, quan ja formava part de Moviment d'Esquerres (MES), es va quedar fora de la llista conjunta elaborada amb ERC. Conseqüentment, Bosch no va entrar al consistori i també va perdre l'oportunitat de seguir a la Diputació de Girona. Amb tot, es va parlar que podria formar part en la futura llista al Parlament de la Generalitat per ERC-MES, però en el pacte amb Junts pel Sí, també en va quedar fora.