Quatre detinguts a Santa Feliu de Guíxols d'una banda dedicada al robatori de coure

Els lladres robaven en empreses de reciclatge del sud de França

Quatre detinguts i quatre registres és el balanç de l'operatiu conjunt entre la Gendarmeria francesa i la Guàrdia Civil a Santa Feliu de Guíxols (Baix Empordà) contra un grup organitzat que es dedicava al robatori de coure. El grup estava especialitzat en el robatori de coure en centres de reciclatge del sud de França.

L'operació, anomenada 'Cuproso' i coordinada també per l'Europool, es va iniciar el passat mes de setembre, quan la Gendarmeria francesa durant les investigacions realitzades amb motiu de múltiples robatoris en empreses de reciclatge situats en el sud de França d'on se sostreia una gran quantitat de coure i que generava una gran alarma social a la zona van confirmar que els possibles lladres fugien cap a la Costa Brava un cop perpetraven els robatoris, de manera que es va demanar ajuda a la Guàrdia Civil per poder localitzar-los. Els agents de la Guàrdia Civil van començar a dur a terme perquisicions, amb el suport de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols i van comprovar els possibles autors dels fets denunciats per la Gendarmeria estarien residint en diferents pisos de la localitat.

Aquest dimarts, agents de la Guàrdia Civil, juntament amb gendarmes francesos i agents de la Policia Local van registrar quatre domicilis i van detenir dues persones. Posteriorment, van arrestar dues persones més també relacionades amb els robatoris. De forma simultània, la Gendarmeria va detenir altres tres persones en territori francès relacionades amb els fets.

Durant els registres es va confiscar diversa documentació relacionada amb els fets investigats, així com eines per cometre els robatoris. Les pèrdues econòmiques ocasionades a les empreses de reciclatge puja a uns 900.000 euros.

Els detinguts, als quals els constava una ordre europea de detenció i entrega, van ser posats a la disposició de l'Audiència Nacional per poder realitzar el tràmit d'entrega a les autoritats franceses.