Cadaqués acaba les obres del nou front marítim que prioritza el pas de vianants

Les obres van començar el passat setrembre i han costat 2,4 milions d'euros

  • Un moment de les obres el passat mes de maig © M. Estarriola
    Un moment de les obres el passat mes de maig © M. Estarriola
  • El nou front marítim de Cadaqués prioritza el pas de vianants © ACN
    El nou front marítim de Cadaqués prioritza el pas de vianants © ACN

Cadaqués estrena front marítim en plena temporada de turisme. Les obres van començar a mitjans de setembre i s'han completat a finals d'aquest juny. Els treballs s'han fet en dues fases i han servit per remodelar uns 800 metres de passeig per tal que els turistes i els vehicles que hi circulin puguin fer-ho amb garantia de seguretat.

Segons l'alcalde del municipi, Joan Borrell, les obres han resolt els problemes de deteriorament que patia l'antiga infraestructura. Borrell ha recordat que el passeig estava força malmès pels temporals i per l'envelliment de l'estructura, un fet que suposava un risc potencial per la circulació de vehicles i de vianants.

El nou front marítim té com a principal objectiu prioritzar el pas dels vianants. Per aquest motiu, s'ha construït un nou vial i s'ha reparat el mur que delimita el front. Per tal de disminuir el trànsit, l'ajuntament ha limitat la circulació de vehicles a un sol sentit i preveu en un futur poder convertir el passeig en una zona d'ús exclusiu per a vianants.

Les obres del nou front marítim ha costat prop de 2,4 MEUR. Però el cost econòmic no ha estat el més important. En alguns trams del mur que delimita el front, els treballs de reconstrucció s'han hagut de fer a mà. Pedra a pedra, s'han reconstruït alguns dels espais malmesos pels temporals. Tot plegat per aconseguir que el nou passeig estigui totalment integrat al municipi i respecti al màxim 'la silueta de Cadaqués'. 'Les obres han respectat en tot moment la imatge de Cadaqués', ha afirmat Borrell que ha afegit que era un dels requisits a l'hora de dissenyar el projecte ja que el front marítim és un aparador turístic molt important per al municipi.