Lluc Salellas (CUP) planteja 11 propostes a canvi d'acceptar Artur Mas com a president

El regidor gironí retreu l'actitud de la seva formació i Junts pel Sí

El regidor a l'Ajuntament de Girona per la CUP, Lluc Salellas, ha publicat en el seu blog una entrada on planteja 11 propostes que, de ser acceptades per Junts pel Sí, permetria al seu entendre fer Artur Mas president.

El membre de la formació anticapitalista ha trencat el silenci després de no poder-se pronunciar en el debat celebrat diumenge a Manresa carregant contra el seu partit i també JxSí; "No serà un escrit de retrets. N’estic fart. Ens els mereixem, sens dubte, però no vull continuar per aquesta banda. I mira que en tindria per a quasi tothom". "Perquè aquí tots tenim la nostra responsabilitat. Responsabilitat de ser on som. Amb els graus que vulgueu (jo tinc clar qui exerceix el bloqueig), però aquí res és blanc o negre ni tampoc existeixen posicions impol·lutes i posicions nefastes. D’humilitat, n’he vist poca aquests dies. I ens en manca. De greuges, en canvi, un piló", apunta Salellas.

Amb tot, presenta els onze punts que considera indispensables per tal d'assolir un possible acord:

1- Aturar tots els processos de privatització existents i garantir accés a la sanitat a qualsevol persona.
2-Aplicació immediata ILP Emergència Habitacional i Pobresa Energètica i garantir el dret a l’alimentació de totes les famílies.
3- Desobediència a la LOMCE i aplicació d’un marc normatiu educacional català.
4- Pla de Xoc des del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya d’aplicació immediata.
5- Pla de foment de la llengua catalana i coordinació amb la resta de territoris dels Països Catalans.
6- Garantir el dret a l’avortament i implementar de forma immediata un bloc de polítiques públiques contra el masclisme i les seves violències.
7- Definició d’un Procés Constituent que comenci 30 dies després de la investidura, que tingui un procediment clar de participació popular, veïnal i comunitària i que acabi amb un referèndum l’abril del 2017.
8- Desenvolupar en 30 dies després de la investidura la llei d’hisenda pública i la de seguretat social.
9- Desobediència al Tribunal Constitucional espanyol i aplicació del marc jurídic català tot garantint els drets humans.
10- Aplicar un sistema d’indicadors que permeti un control trimestral de cadascuna de les propostes i la celebració d’una moció de confiança al cap de 9 mesos de l’investidura on si aquests 9 punts anteriors no s’han complert es voti un canvi de President.
11- Diversificar el lideratge amb un Consell de Presidència que hagi d’avalar per majoria la convocatòria de noves eleccions amb un termini màxim de 18 mesos.

Salellas creu que seria bo un canvi en la presidència de la Generalitat però posa en relleu que "són 11 propostes per fer possible un acord". De la mateixa manera, considera que no assolir-les significaria tenir "un poble a davant que li dirà poruc i no tindrà sentit que esdevingui president".