Les entitats socials de l'Alt Empordà rebran 159 impressores comissades pels Mossos d'Esquadra

Els agents les van recuperar de l'interior d'un vehicle i més tard van comprovar que les havien robat

 

La matinada del dia 8 de setembre de 2008 efectius de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra donaven recolzament a la Policia Local de la Jonquera en un accident de trànsit quan van veure que una furgoneta que s’adreçava on hi havia els policies feia un canvi de sentit. Els mossos van pujar al seu vehicle i van anar al darrere del vehicle que fugia. Aquest va aturar-se al cap de pocs metres i va baixar-hi una persona que va escapar corrents en direcció al camp de futbol i després en direcció a l’autopista. La recerca que els mossos van fer per la zona no va permetre trobar al fugitiu. A l’interior de la furgoneta, que havia estat abandonada encara amb el motor en marxa, els agents van trobar fins a 159 impressores d’una mateixa marca, la propietat de les quals no es va poder esclarir, ni tan sols amb gestions realitzades per l’empresa fabricant.

La propietat de la furgoneta sí va quedar clara: pertanyia a un veí de Figueres que desconeixia que li havien sostret el vehicle fins que la policia local de la Jonquera va avisar-lo. El vehicle tenia el pont fet i trencats el bloqueig del volant i el mànec de la porta del darrere. Les impressores no pertanyien als amos de la furgoneta.

El febrer de 2010 el jutjat de primera instància i instrucció de Figueres número 2 va autoritzar destinar a un fi social les impressores. Un cop el Jutjat va comunicar la decisió al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, aquest va posar-ho en coneixement de diverses entitats i associacions de la comarca, totes sense ànim de lucre, agrupades en dues gran branques, educativa i social. En la primera, centre d’ensenyament i entre les segones hi figuren casals i associacions de gent gran, col·lectius d’immigrants i entitats assistencials.

S’ha procedit al lliurament d’un primer bloc d’impressores a les entitats que ho han sol·licitat, i encara queda un segon bloc que s’anirà repartint segons l’ordre de sol·licitud.