Red Eléctrica descarta totalment el soterrament del segon tram de la MAT

El director de la companyia diu que cada vegada hi ha 'menys oposició' a la línia

Pel que fa al primer tram, entre Sentmenat (Vallès Occidental) i Bescanó, es posarà en marxa abans d'acabar aquest any. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pinós ha afirmat que la MAT 'farà que gairebé desaparegui el perill d'un col·lapse' a les comarques nord-orientals com el que es va produir amb la nevada del mes de març, 'perquè tindrà un punt directe sobre Bescanó, i sobre Bescanó gravita tota la xarxa de distribució d’Endesa', cosa que segons Pinós suposarà una millora en la seguretat del subministra de la zona.

Pinós ha precisat que pel que respecta al segon tram els Ministeris d'Indústria i Medi Ambient estan allargant la tramitació perquè volen que el traçat definitiu sigui el millor possible per al territori. Pinós ha assegurat que 's'ho estudien amb molta cura i volen estar molt segurs de la resolució que treguin'.

Red Eléctrica no calcula que aquest tram estigui acabat abans de finals de l'any 2013, amb la qual cosa la construcció es farà en paral·lel amb les obres de la interconnexió amb França.