La CUP critica que es regalin un 20% de les entrades a l'Auditori de Girona

Denuncien que ni el consistori ni la Diputació controlen qui en fa ús

La CUP-Crida per Girona ha explicat avui que prop d'un 20% de les entrades a l'Auditori de Girona i quasi un 10% de les entrades al Teatre Municipal en períodes de programació regular són donades a cost zero a patrocinadors, mecenes, convidats i representants polítics. La xifra d’entrades regalades entre ambdós equipaments va ascendir a 6.423 en el curs 2014-2015, sense comptar els espectacles del festival Temporada Alta, dels quals l’Ajuntament afirma que no disposa de dades tot i ser-ne coorganitzador. La formació també ha criticat el retard en l’accés a la informació, que ha estat d’un mes respecte als terminis establerts pel reglament municipal.

La CUP ha denunciat també una situació similar a la Diputació de Girona. En aquest cas han hagut de passar dos mesos perquè la institució provincial expliqués quantes entrades gratuïtes s'havien facilitat a representants polítics pel Festival Cap Roig, En total van ser 52 aquest 2015, malgrat que la presidència de la Diputació reconeix que no té constància de qui se les va quedar. Un registre que tampoc no existeix a l'Ajuntament de Girona malgrat en el curs 2014-2015 es van destinar prop de 500 entrades gratuïtes per representants polítics, sense tenir en compte els espectacles de Temporada Alta. En aquest sentit, l'organització independentista critica, una vegada més, “la manca de control i la màniga ampla d'alcaldia de la ciutat i de presidència de la Diputació” en aquest àmbit.

Per tot plegat, la CUP-Crida per Girona considera que “cal implementar noves fórmules de control, fiscalització i transparència que permetin conèixer qui, quan i com utilitza aquestes entrades per representació institucional”, com per exemple ja succeeix a la Diputació amb les despeses de desplaçaments. Cal recordar que els càrrecs electes de la CUP no es beneficien de cap tipus d’entrada gratuïta ni privilegi, tal i com estipula el codi de bones pràctiques de la formació. En aquest sentit, el regidor i diputat provincial Lluc Salellas ha declarat que “és anti ètic i una falta de respecte cap a la ciutadania que tots els càrrecs electes disposin d’entrades gratuïtes de forma il•limitada i sense cap control”.

Informe sobre Temporada Alta

Arran de la publicació d’un reportatge al mitjà digital “L’Ariet” en què es qüestionava la gestió i el finançament del Temporada Alta, la CUP-Crida per Girona ha registrat un requeriment perquè els serveis municipals de cultura elaborin un informe sobre aquesta qüestió.

En la sol•licitud, el grup municipal demana informació detallada sobre la relació contractual entre el consistori i els promotors del festival, així com els mecanismes de fiscalització i control que existeixen respecte al finançament i la gestió de Temporada Alta.