Sense sanció per al Vol Gastronòmic de Girona dos mesos després de la seva retirada

L'ajuntament sosté que hi haurà multa

El capítol del Vol Gastronòmic continua sense tancar-se. Els propietaris encara no han rebut l'anunciada sanció per haver retirat l'estructura dos mesos més tard del que corresponia.

El projecte no va tenir la tirada que els propietaris esperaven i, fins i tot, van demanar un any de pròrroga, que el consistori no els va autoritzar.El Vol Gastronòmic va néixer com una iniciativa privada pensada com un espai de cuina en directe amb xefs itinerants. L'objectiu era posicionar la gastronomia gironina i que l'estructura fos itinerant i viatgés a d'altres ciutats importants. Els responsables, però, no van aconseguir els objectius fixats. L'estructura havia d'estar fora del Pont de Pedra a finals de juliol però els seus impulsors van retirar-la el 28 de setembre. L'endarreriment en els terminis va contribuir a generar encara més polèmica entorn a aquest projecte.

Des del primer moment, la tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Marta Madrenas, va anunciar que serien inflexibles amb els promotors del projecte i que els sancionarien. Sense rastre de la sanció Aquest dissabte farà dos mesos que el Vol Gastronòmic ja no ocupa un extrem del pont de Pedra però no hi ha rastre de la sanció. Des del consistori remarquen que l'expedient sancionador s'està tramitant i que estan a l'espera que els serveis jurídics de la casa redactin l'informe.

El cas no té precedents, ja que el consistori va haver de crear una taxa a mida per aquest projecte, ja que l'activitat no se cenyia a de les reconegudes en les ordenances. Les mateixes fonts apunten, doncs, que cal estudiar bé el cas per no deixar cap escletxa jurídica a la que es puguin acollir els amos i recórrer la sanció. Per una banda, es vol reclamar un import per tots els dies de més que el Vol Gastronòmic ha estat ocupant aquest espai de la via pública i, per altra banda, es vol estipular una sanció per haver incomplert els terminis.