Acord sobre l’ERO temporal a l'empresa Nylstar de Blanes

CCOO estudia impugnar judicialment la proposta de l’empresa de modificar els horaris de treball

Els treballadors de l'empresa Nylstar de Blanes (Selva) han votat a favor de l'acord de la direcció i CCOO sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal. Finalment afectarà 34 treballadors en lloc de 45, majoritàriament de la secció de filatures, durant un màxim de 2 anys.

Entre el col·lectiu afectat s’hi inclouen els treballadors a partir de 59 anys que reuneixen els requisits per jubilar-se als 61. Nylstar els complementarà la prestació d’atur amb un percentatge que variarà en funció del seu salari. Des de CCOO es recorda que amb aquest expedient "s’han pogut evitar" els 50 acomiadaments, entre treballadors fixos i temporals, que havia plantejat l’empresa en un primer moment.

El sindicat lamenta que no s'hagi pogut arribar a un acord en la decisió de l’empresa per modificar "unilateralment" els horaris de treball de les prop de 60 persones de la secció de filatures, que ha rebut el rebuig unànime dels afectats.

CCOO estudia impugnar judicialment aquesta decisió, per la qual, segons indica el sindicat, els afectats hauran de treballar a torns rotatius de matí, tarda i nit durant 21 dies seguits, amb tres petits descansos no consecutius d’un dia, i amb 7 dies de festa posteriors, per poder tancar la secció de filatures durant una setmana al mes. CCOO lamenta que la representació minoritària d’UGT al comitè d’empresa no volgués signar l’acta de la darrera reunió amb l’empresa, on es reflecteix l’acord sobre l’ERO i el desacord per la modificació dels horaris de treball.