La Diputació de Girona dóna suport a la desconnexió d'Espanya

CDC, dos ex-diputats per UDC, ERC i la CUP avalen una moció

El ple ha aprovat amb 22 vots a favor i tres en contra –més l'absència d'algun diputat- una moció de suport a la declaració del Parlament de Catalunya d'iniciar el procés democràtic de desconnexió amb l'estat espanyol. "Des del món local volem estar, una vegada més, al costat del Parlament de Catalunya en l'exercici de la voluntat del nostra poble i expressar la nostra total coincidència amb els plantejaments de la cambra catalana", exposa la moció.

Així, la Diputació ha acordat donar "ple suport i adhesió" a la resolució 1/XI i trametre aquesta acord a la presidenta i als grups del Parlament de Catalunya, al president de la Generalitat, a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

La moció ha rebut el recolzament dels diputats de Convergència, els dos ex-diputats per Unió que continuen formant part de l'equip de govern, els diputats d'ERC i el representant de la CUP. Tots els grups que han votat a favor de la moció han ressaltat que, sobretot a les comarques gironines, el mandat de les urnes el 27-S va ser clar i a favor de la independència de Catalunya.

Hi ha votat en contra els tres diputats del PSC perquè sostenen que un problema polític –com la crisi de relacions entre Catalunya i Espanya- es resol amb diàleg i buscant una nova fórmula d'encaix, no impulsant un procés sobiranista de forma unilateral.

A priori, la principal incògnita era saber què votaria l'únic diputat d'Unió que queda l ple i que forma part de l'equip de govern de CiU. El dubte era si recolzaria la moció o, per contra, emetria un vot que poses en evidència la ruptura entre Convergència i Unió, tot i continuar governant plegats. Al final, la incògnita no s'ha esvaït perquè el diputat no ha assistit al ple per malaltia.

En el ple d'aquest dimarts ha pres possessió del càrrec el nou diputat Lluís Costabella (Convergència) que substitueix l'exvicepresidenta per Unió, Eva Palau, que va dimitir.

Amb la mateixa aritmètica el ple ha donat llum verda a una moció presentada per la CUP que acorda pagar l'IVA i l'IRPF a través de l'Agència Tributària Catalana.