La 4a Fira Orígens d'Olot tanca amb un increment de públic professional

Els organitzadors calculen que han rebut més de 8.000 visitants

Aquest diumenge ha baixat el teló la 4a Fira Orígens d'Olot. Tant els organitzadors com els productors i assistents fan una "bona valoració" d'aquesta edició on s'han superat els 8.000 visitants. A falta del recompte definitiu, a les sis de la tarda d'aquest diumenge ja hi havien passat unes 8.000 persones. Els moments amb més afluència d'assistents ha estat el dissabte al matí i diumenge al matí, quan s'han creat llargues cues i els organitzadors han hagut d'anar esglaonant l'entrada dels visitants al recinte.

Pel que fa a la xifra de degustacions, a dues hores del tancament ja s'havien servit 43.300 tastos i, des de l'organització, calculen que acabaran aquesta quarta edició arribant a les 45.000. Xifres molt similars a les de l'any passat. Vayreda ha subratllat que es tracta d'unes dades molt positives tenint en compte que aquest cap de setmana s'ha produït el clàssic futbolístic entre el FC Barcelona i el Madrid i s'havia alertat sobre el mal temps, el fort vent i les possibles nevades. "Pensàvem que això podia afectar-nos negativament i dissuadir a gran part del públic. Finalment, no ha estat així", ha comentat.

Segons el regidor, enguany els productors han notat un augment del públic professional ( un dels reptes que s'havien marcat i que mantenen de cara a properes edicions) i assegura que alguns expositors han notat un increment del volum de negoci d'entre el 25 i el 30 per cent respecte l'any anterior. "Assenyalen que la fira ha anat millor, que han pogut fer més contactes comercials que en les anteriors edicions", ha destacat. La despesa mitjana del visitant a la fira s'ha situat en els 35 euros.

A grans trets, durant tot el cap de setmana, els visitants han pogut gaudir de l'oferta variada de la norantena de productors assistents, de nou sessions de cuina, degustacions guiades a l'Aula de Tast i vuit tallers pensats per als més petits. "Ens ha sorprès la gran acollida que han tingut aquestes activitats, totes han estat plenes a vessar i, en el cas dels tallers, molta gent s'ha quedat sense poder participar-hi perquè ja s'havien omplert totes les places disponibles", ha assegurat.

Pel que fa a la procedència dels visitants, la majoria d'ells eren de la comarca de la Garrotxa seguit de veïns d'Osona, de l'àrea metropolitana de Barcelona i del sud de França. Enguany ha estat el primer any que s'ha portat a terme una enquesta al públic assistent. Paral·lelament, durant tot el cap de setmana, Olot ha acollit figures de renom del món de la cuina com Víctor Gómez, Jordi Juncà de Ca l'Enric, Nandu Jubany de Can Jubany o David García del restaurant [To+] i guanyador del programa Top Chef 2. Més enllà del recinte firal, la fira també s'ha viscut intensament per tota la ciutat, ja que des del passat dijous la capital de la Garrotxa ha organitzat diverses activitats relacionades amb aquesta temàtica.

De cara a properes edicions, Vayreda ha assenyalat que tenen com objectiu atraure més públic professional, portar nous productes de moda dins del món de la gastronomia (aquest any ha estat la cervesa artesanal) i mantenir la qualitat dels productors participants. La Fira Orígens d'Olot es tracta d'un certamen especial ja que permet que el públic conegui directament de mans del productor una gran varietat productes, sense intermediaris.