Jané desmenteix que el terrorista de París fos a Figueres dies abans de l'atemptat

Albert Batlle defineix la informació de ser una "bestiesa" i una "animalada"

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va desmentir ahir de forma contundent la informació publicada pel Punt Avui on s'assegurava que Abdeslam Salah, el principal terrorista fugit dels atemptats a París del divendres passat, fos aturat begut en un control prop de Figueres setmanes abans dels atemptats.

Jané va apuntar en el transcurs d'una entrevista a Els Matins de TV3 que "s'estan publicant aquests dies moltíssimes informacions i missatges que no es corresponen amb la realitat".

En aquest sentit el conseller va anar més enllà i va explicar que "des de Mossos d'Esquadra, des de la policia de la Generalitat ni ens consta aquell vehicle ni ens consta aquest conductor ni està a la base de dades d'aquest tipus de detenció, ni que fos un control ens figuraria i no ens figura. Per tant, pel que fa a la responsabilitat dels Mossos d'Esquadra, he de dir que nosaltres aquesta informació no ens consta".

El director general de la policia catalana, Albert Batlle, ha carregat avui durant una entrevista al Via Lliure de RAC1 contra el diari que va publicar la informació en primer lloc, assegurant que fa una tasca "imprudent" i "intoxicadora". No només això, Batlle ha qualificat la informació de ser una "bestiesa" i una "animalada", fet que "ha obligat a fer un rastreig de les trucades que es van rebre en els centres de comandament, els controls que van realitzar els Mossos d'Esquadra i les policies locals, és a dir que perdem molt de temps a vegades per culpa d'aquestes maniobres d'intoxicació".

El mateix va explicar per la seva banda el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz dient que no hi ha indicis que donin suport a aquesta informació.