Un dels terroristes de París fou detingut prop de Figueres per conduir begut

Abdeslam Salah és l'home més buscat ara mateix per la policia francesa

L'home més buscat en aquests moments per la seva implicació en els atemptats terroristes el 13 de novembre a París, Abdeslam Salah, hauria estat detingut pels voltats de Figueres (Alt Empordà) setmanes abans de l'atemptat segons ha publicat El Punt Avui.

Salah fou aturat pels Mossos d'Esquadra durant un control d'alcoholèmia en una carretera prop de la capital altempordanesa. En les proves va donar positiu i se'l va procedir a multar i immobilitzar el vehicle fins que va fer efectiu el pagament. Això no fou fins passats uns dies, moment en que aleshores se'l va permetre recuperar el vehicle.

En la fitxa policial es constata com Salah va deixar registrades les seves dades personals i estudien si també consta cap telèfon a través del qual es pugui fer un seguiment de contactes que el terrorista hagués pogut establir a Catalunya.

Amb tot, es desconeix si en la seva topada amb la policia catalana es trobava de ruta o s'hauria establert al territori durant una temporada.

Una jihadista arrestada a Figueres

Els investigadors estan intentant esbrinar si podria existir un vincle entre Salah i la jove de 19 anys detinguda a Figueres aquest setembre per suposadament realitzar tasquesd'adoctrinamenticaptacióde personesperenviar-les azonesde combatcontroladesper l'organitzacióterrorista jihadista DAESH

La detenció de la jove es va produir fruit de l'estudi i anàlisi dels efectes intervinguts a Ayoub Motchou, detingut el 4 d'agost a Stuttgart en una operació conjunta amb la policia alemanya. Segons fonts de la investigació, es dedicava, entre d'altres, a l'enviament de combatents, a facilitar contactes i rutes segures en els viatges cap a les zones sota control de l'organització de l'Estat Islàmic, a més de dur a terme una activitat d'assessorament a membres actius de l'organització terrorista jihadista sobre les mesures de seguretat que havien d'adoptar en el seu itinerari.