Una directora de l'escola d'adults de Palafrugell, a judici per embutxacar-se 4.300 euros

El fiscal demana 1 any i 10 mesos de presó

Una directora del Centre de Formació d'Adults de Palafrugell (Baix Empordà) s'enfronta a un judici amb jurat popular per embutxacar-se 4.300 euros. El fiscal demana 1 any i 10 mesos de presó per un delicte de malversació de diners públics. Segons l'escrit d'acusació, el 5 de desembre del 2014 Juana P. J. es va prevaler del seu càrrec com a directora del centre per utilitzar les claus d'accés al número de compte de l'escola i fer-se una transferència al seu propi compte.

Una setmana després, una treballadora que revisava els números de l'escola va detectar el forat i ho va denunciar a Departament d'Ensenyament. Un cop destapat el desfalc, l'acusada va tornar tots els diners en tres pagaments diferents.
L'escrit d'acusació de ministeri fiscal recull que el desembre del 2014 l'acusada, Juana P. J., com a funcionària del Departament d'Ensenyament treballava de directora del Centre de Formació d'Adults de Palafrugell. El matí del dia 5, va utilitzar les claus d'accés al compte bancari de l'escola i es va fer una transferència a un compte seu. Així, es va apropiar de 4.300 euros.

El desfalc es va descobrir uns dies després. En concret, el dia 12 de desembre la cap d'estudis de l'escola va parlar amb la secretària i li va explicar una actitud que li havia semblat estranya de la directora.

En concret, li va detallar que el 4 de desembre –el dia abans de la transferència bancària- la directora li havia dit que el seu fill s'havia trencat una dent i necessitava 1.800 euros per al dentista. També li va explicitar que ho agafaria del compte de l'escola. La cap d'estudis la va reprendre i li va dir que això no ho podia fer.

Després de saber el contingut de la conversa, la secretària va decidir revisar els comptes de l'escola d'adults. Quan ho va fer, va detectar el traspàs de 4.300 euros a un compte titularitat de la directora. La secretària ho va posar en coneixement del Departament d'Ensenyament.

Descoberta, l'acusada va reconèixer que es va apropiar del diners. Juana P. J. assegura que estava desesperada i que va agafar els diners amb la intenció de tornar-los. Segons la directora, travessava un mal moment personal i necessitava els 4.300 euros perquè havia estat víctima d'una estafa a través d'Internet.

L'acusada va tornar els diners a través de tres transferències bancàries fetes el 29 de desembre del 2014, el 16 de gener del 2015 i el 28 de gener del 2015.

El fiscal l'acusa d'un delicte de malversació de diners públics i demana una pena d'1 any i 10 mesos de presó. Pel tipus de delicte, el cas s'ha de jutjar per la via del jurat popular a l'Audiència de Girona.