Un grup de sismòlegs tranquil·litzaran els veïns de Roses després dels terratrèmols

Els experts explicaran les causes i les característiques de l'activitat sísmica

Els veïns de Roses, Cadaqués i Port de la Selva (Alt Empordà) han tornat a sentir com la terra tremolava. La causa, un terratrèmol de 2,7 graus a l'escala de Richter amb epicentre enmig del Golf de Roses. El sisme s'ha produït quan passaven uns cinc minuts de tres quarts de sis del matí i ha estat percebut en algunes localitats de la comarca, tot i que no ha causat danys. A més, 25 minuts més tard s'ha registrat una rèplica d'1,7 graus.

Aquest és el segon terratrèmol destacat a la zona, després que el passat 29 d'octubre els veïns es sobresaltessin amb un sisme encara de major intensitat. Llavors, va ser de 4,3 graus a l'escala de Richter. En aquella ocasió, va ser a dos quarts de dues de la matinada i va estar acompanyat també d'almenys mitja dotzena de rèpliques. Alguns dels municipis on es va notar va ser a Roses, Sant Pere Pescador, Blanes, Figueres, Mataró, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, Viladecans o Torroella de Montgrí.

A iniciativa de l'ajuntament

Tot i que els terratrèmols no han causat danys, l'ajuntament ha demanat als experts de l'Institut Geològic de Catalunya que ofereixin una xerrada als veïns per explicar el perquè d'aquesta activitat sísmica en aquesta zona de l'Alt Empordà.

Amb aquesta finalitat, un sismòleg de l'Àrea de Geofísica i Sismologia de l'Institut Geològic de Catalunya, Albert Macau, i el cap d'aquesta mateixa àrea, Xavier Goula, oferiran una xerrada oberta a tothom el proper divendres 27 de novembre a les sis de la tarda al Teatre Municipal de Roses.

Des del consistori reconeixen que l'objectiu de l'activitat és "tranquil·litzar la població" i oferir un coneixement més ampli sobre l'activitat sísmica a Catalunya i, concretament, a l'Alt Empordà. A banda de les intervencions dels experts, es donarà també la paraula als veïns perquè puguin plantejar dubtes o qualsevol tipus de consulta.

publicitat