Performance dels Bombers de Figueres davant l'Ajuntament per reclamar la reforma del parc

Asseguren que porten temps patint "misèries"

Protesta dels Bombers de Figueres per reclamar la reforma urgent del parc. Una vintena d'efectius s'han manifestat davant l'Ajuntament, on han simulat l'inici de l'obra amb una formigonera i totxanes, per reclamar al consistori que insti la Generalitat a desencallar els treballs.

Asseguren que haurien d'haver començat aquest octubre, i diuen estar farts de patir "misèries" i "marejades de perdiu" amb el projecte. "Ens trobem amb què, d'ençà que es va construir, la Generalitat no ha invertit pràcticament res en el parc", explica el portaveu dels Bombers, Pep Gou.

Els efectius també denuncien que la manca de material és "patètica", amb jaquetes i màscares de protecció envellides.

Els Bombers de Figueres han sortit al carrer aquest dijous per denunciar les "misèries" que arrossega el parc i el retard amb les obres de reforma. Asseguren que la Generalitat, un cop més, "ha incomplert la seva paraula" perquè va prometre que les obres començarien a l'octubre i ara, a les portes de desembre, "el més calent és a l'aigüera".

"Ens diuen que ja tenen un avantprojecte, però el cas és que no l'hem vist i que tampoc serà el primer que dibuixen", ha explicat el seu portaveu, Pep Gou. Per fer palès el seu malestar, una vintena d'efectius s'han manifestat fins a l'Ajuntament de Figueres.

Amb la protesta, els Bombers volen reclamar al govern municipal que demani a la Generalitat desencallar la reforma. "Tant CiU com el PSC, durant la campanya electoral, van donar per bona la promesa que les obres començarien a l'octubre; volem saber què pensen fer ara que ja és evident l'enredada", asseguren els Bombers.

Data real: ?????

Al davant del consistori, els efectius del parc de Figueres han simulat l'inici d'una obra. Han portat totxanes, una carretilla i una formigonera. Fins i tot han plantat una pancarta (simulant les que es posen a les obres públiques) on es llegia: 'Reforma del parc de Bombers de Figueres. Data promesa: octubre del 2015. Data real: ?????'.

"Hem dut els paletes davant l'Ajuntament per veure si s'animen", ha concretat Gou. I hi ha afegit: "La situació del parc i dels serveis és precària; no sabem per què, però sempre acabem fent el préssec". Els Bombers de Figueres recorden, per exemple, que a la demarcació, hi ha parcs com els de Calonge (Baix Empordà), Santa Coloma de Farners o Olot que "des dels anys 80 s'han construït de nou en nou".

Fins i tot, precisen, a Girona, on els Bombers també van protestar activament, ja s'han començat a resoldre els problemes i mancances que arrossegava el seu parc. "Una part de les obres ja s'han fet i estan pendents del projecte de remodelació de la resta", indica Pep Gou.

Mentrestant, el portaveu critica que a Figueres "la Generalitat hi ha invertit ben poc". Recorda que el parc actual el va construir l'ajuntament als anys 70 i que la reforma que es va fer a principis dels 80 la va pagar la Diputació. "Portem dotze anys esperant un parc nou; dotze anys de marejades de perdiu i falses promeses", diuen els Bombers de Figueres.

Mancances de material

En paral·lel, els Bombers de Figueres també critiquen que la manca de material, i les condicions en què tenen l'actual, són "patètiques". Entre d'altres, expliquen que les jaquetes de protecció tenen més de dotze anys i no compleixen la normativa vigent. O que dins el paquet de "misèries", una bona part dels extintors dels vehicles i tots els que hi ha al parc de Figueres estan caducats. "Que el servei de Bombers tingui extintors sense revisar, tot incomplint la normativa vigent, pot semblar grotesc; però és real", precisen.

A més, per exemplificar les mancances, els Bombers han denunciat públicament que aquests darrers dies han tingut "un incident molt greu" amb una de les màscares. Va passar mentre un bomber estava apagat el foc d'un restaurant de les afores de la ciutat. "El company va veure com se li desprenia el vidre de la màscara de l'equip de respiració; amb la qual cosa, tota la zona dels ulls li va quedar desprotegida, mentre l'aire de l'ampolla li fugia a raig per l'obertura", expliquen els efectius de Figueres.

"A ningú se li escapa que, si s'hagués tractat d'un incendi més seriós, el company hauria pogut patir lesions gravíssimes o, fins i tot, fatals", precisen els Bombers. I hi afegeixen: "S'ha de dir que el trencament de la brida que subjecta el vidre no es va deure a cap cop, sinó a la ruptura d'una soldadura, probablement a causa del desgast provocat pels anys".