Imputen un pare de Girona i el seu fill de 17 anys per intentar vendre iPhones robats

Els mossos van comissar-los fins a set terminals valorats en 3.500 euros

Agents dels Mossos d’Esquadra van imputar el dia 11 de novembre, a Girona, un menor de 17 anys i el seu pare de 41 anys, veí de Girona, com a presumptes autors d’un delicte de receptació.
 
El matí del 23 d’octubre, agents de la comissaria de Girona, mentre realitzaven patrullatge preventiu als estacionaments públics de la ciutat, van identificar un menor d’edat que mostrava una actitud d’espera.
 
El jove va explicar als agents que havia quedat a través d’internet amb una persona desconeguda per vendre-li tres iPhones. El noi  no va aportar cap fiabilitat de la procedència dels telèfons, per la qual cosa els mossos el van acompanyar al seu domicili per parlar amb els seus tutors.
 
Un cop al domicili el pare del menor els va manifestar que a més d’aquests tres telèfons en tenia quatre més per vendre. L’home va dir que se’ls havia trobat tots pel carrer a Girona i Sant Pere Pescador (Alt Empordà). A més, l’home va manifestar que havia posat a la venda per internet aquests set terminals.
 
Atès que versió que donava era poc creïble, els mossos van intervenir tots els telèfons per investigar la seva procedència.
 
Finalitzades les gestions es va saber que els aparells havien estat sostrets en diversos locals d’oci nocturn de Girona, l’Estartit i Sant Pescador, des de finals de 2014 fins al mes de juliol d’enguany. El valor total dels telèfons era superior als 3.500 euros.
 
Els mossos van determinar que amb aquesta venda de mòbils sostrets hi havia la clara intenció de lucrar-se, per aquest motiu van quedar imputats per un delicte de receptació.
 
Dels terminals intervinguts, tres es van poder retornar directament als seus legítims propietaris i la resta van ser enviats, a través dels consolats, als propietaris estrangers que es trobaven a Bèlgica i Països Baixos.
 
El menor d’edat serà citat properament per declarar davant la Fiscalia de Menors i el seu pare ho farà davant l’autoritat judicial competent.
 
Els Mossos aconsellen desconfiar d’aquelles pàgines webs que ofereixen productes de telefonia a molt baix cost. Cal que ens facilitin una factura de la compra i ens assegurem que no ens ofereixen terminals bloquejats de contrasenya. Els telèfons mòbils han d’estar degudament identificats amb el seu IMEI, el número de quinze xifres que determina la identitat del telèfon, a través del qual es pot saber si consta o no com a sostret.
 
Els Mossos recorden que qui adquireixi un telèfon mòbil per obtenir-ne un lucre, sabent que prové d’un il·lícit penal pot incórrer en un delicte de receptació tipificat a l’article 298 del Codi Penal.