La campanya de protecció d'animals a Maçanet censa i identifica a 127 exemplars

S'ha portat en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva col•labora en la campanya de protecció dels animals 2015, que està duent a terme l’Ajuntament de Maçanet de la Selva. Enguany, el consistori selvatà ha repetit aquesta campanya destinada a la protecció dels animals de companyia, concretament a facilitar la identificació, el cens i l’esterilització de gossos i gats. Aquestes mesures pretenen fer front a evitar els naixements incontrolats, motiu principal dels abandonaments de gossos i de la proliferació de gats rodamons.

Tot i que el marc legislatiu català estableix l’obligació d’identificar i donar d’alta al cens municipal els gossos i gats, únicament un 30% dels animals que recull el servei comarcal de recollida porten xip. En aquest sentit, el Consell Comarcal de la Selva va decidir participar en aquesta campanya assumint el cost global de la identificació durant els dies de la campanya (adquisició del xip i implantació per part d’un veterinari col•legiat). Aquesta mesura permet que la partida pressupostària assignada per part de l’ajuntament a la campanya es destini íntegrament a esterilitzacions. Les esterilitzacions de gossos i gats es realitzen al centre veterinari de la localitat (GTV Maçanet) que també participa en la campanya oferint uns descomptes. D’aquesta manera, un ciutadà pot identificar, censar i esterilitzar la seva gossa o la seva gata per un cost total de 115 euros i 70 euros el gos o el gat lluny dels 300-350 euros que val fora de la campanya.

Durant la primera part de la campanya, que va tenir lloc els dies 13 i 14 de novembre, un total de 94 gossos i 33 gats s’han donat d’alta al registre censal. Aquestes xifres sobrepassen les perspectives inicials i fan que l’objectiu plantejat s’hagi superat àmpliament.

Pel que fa a la segona part d’aquesta campanya, que inclou les esterilitzacions, està previst que finalitzi el 15 de desembre. Tot i això, els serveis veterinaris locals ja han comunicat que tenen totes les reserves donades.

La iniciativa d’un ajuntament com és el de Maçanet, amb la col•laboració del Consell Comarcal de la Selva, el centre veterinari local i el suport que des de la Direcció General de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya ha fet possible la identificació de 127 animals i l’esterilització de 30-40, aproximadament.