Un terratrèmol de 2,7 graus torna a deixar-se sentir al Golf de Roses

El sisme s'ha percebut en poblacions veïnes però no ha causat danys

L'Alt Empordà ha tornat a registrar aquesta matinada un nou terratrèmol, en aquesta ocasió de 2,7 graus a l'escala de Richter amb epicentre enmig del Golf de Roses, segons informa l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

El sisme s'ha produït quan passaven uns cinc minuts de tres quarts de sis del matí i ha estat percebut en algunes localitats de la comarca, tot i que no ha causat danys. Segons Protecció Civil, s'han rebut tres trucades al telèfon d'emergències 112. Per la seva banda, l'Institut Geogràfic Nacional del Ministeri de Foment ha registrat una rèplica d'1,7 graus uns 25 minuts després.

És el segon terratrèmol a les comarques gironines en menys de 24 hores després que aquest dimecres un altre sisme de 3,1 graus es deixés sentir entre la Cerdanya i el Ripollès, acompanyat d'algunes rèpliques de menor intensitat; i el tercer en menys d'un mes a l'Alt Empordà.

El passat 29 d'octubre, es va registrar un terratrèmol de 4,3 graus que va poder ser clarament percebut per la població, tant a les comarques de Girona com a les de Barcelona. En aquest cas, va ser a dos quarts de dues de la matinada i va estar acompanyat també d'almenys mitja dotzena de rèpliques.

Alguns dels municipis on es va notar va ser a Roses, Sant Pere Pescador, Blanes, Figueres, Mataró, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, Viladecans o Torroella de Montgrí.A banda, un mes abans, el 28 de setembre, va haver-hi un altre sisme de 3 graus a l'escala de Richter davant de la costa de Llançà. El 112 va rebre una quinzena de trucades de veïns del Port de la Selva, Roses, Cadaqués, Llançà, Colera i Palau-Saverdera, que havien notat la tremolor.