Regidors de C's i un de CiU a Girona, contraris a la moció en favor de la resolució del Parlament

El convergent Cristóbal Sánchez té llibertat de vot en temes supramunicipals

Girona va celebrar dilluns al vespre un ple extraordinari dedicat al barri de Sant Narcís i als efectes que ha patit al llarg dels anys per les obres del TAV. En la sessió, a més, els grups de CiU, ERC-MES i la CUP van incorporar una moció a l'ordre del dia en suport a la resolució aprovada al Parlament per a la desconnexió amb Espanya.

Abans d'iniciar-se el debat de la moció, el portaveu de Ciutadans, Jean Castel, va anunciar que tant ell com la regidora Míriam Pujola abandonaven el plenari. El grup havia demanat un informe als serveis jurídics per saber si es podia votar aquest moció tot i que l'acord del Parlament està suspès cautelarment pel Tribunal Constitucional.

C's portarà la votació a la subdelegació

Aquest dimarts el portaveu del grup ha anunciat que han demanat l'acta del ple i que l'entregaran a la subdelegació del govern espanyol a Girona perquè entenen que aquells que han votat a favor poden tenir conseqüències jurídiques. "Ho traslladarem a la subdelegació perquè posi fil a l'agulla i emprengui les mesures que calgui", ha alertat.

Castel també ha criticat que la moció es debatés en el marc d'un ple que era monogràfic i s'havia de dedicar al barri de Sant Narcís. "Entenent que no s'hauria de debatre ni utilitzar l'ajuntament per a temes més enllà del a ciutat i tampoc considerem que s'hagi de donar cap suport a un acord del Parlament que ha estat suspès cautelar del Tribunal Constitucional", ha valorat.

El perquè de l'absència de Cristóbal Sánchez

L'absència dels regidors de Ciutadans no va ser l'única. Mentre s'estava debatent la moció i sense donar cap explicació, el regidor de l'equip de govern Cristóbal Sánchez es va alçar de la seva cadira i va sortir de la sala de plens. Aquest dimarts, l'alcalde, Carles Puigdemont, ha explicat el perquè de la seva actitud.

Puigdemont ha recordat que Sánchez es va incorporar a la candidatura de CiU com a independent i que no milita a cap partit. Segons ha desvetllat, va pactar amb ell a principis del mandat que tindria llibertat de vot per a temes "de consciència i de política general". És per això, doncs, que el regidor va optar per abandonar la sala enlloc de posicionar-se públicament sobre què pensa sobre la moció que es debatia.

D'altra banda, l'alcalde ha criticat l'actitud de Ciutadans perquè, segons remarca, l'informe jurídic que van demanar concloïa que era "perfectament legal" tant el debat com la votació. "Per tant, no hi havia cap problema i podien debatre democràticament el punt i exposar la seva visió, com va fer legítimament la regidora del PPC que tampoc està d'acord amb la resolució del Parlament", ha valorat.