Desmantellat un grup especialitzat en cometre robatoris amb 'butron' al Gironès

S'han detingut cinc persones

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el dia 9 de novembre, a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), una dona de 26 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Santa Coloma de Gramenet i quatre homes d’edats compreses entre 20 i 37 anys, nacionalitat romanesa i veïns de Badalona i Barcelona, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força, un d’ells en grau de temptativa.
 
El passat 19 d’octubre, pels volts de les quatre de la matinada, els mossos de la comissaria de Girona van tenir coneixement que s’havia comès un robatori en una empresa dedicada a l’emmagatzematge i distribució de tabac, situada al polígon industrial de la població de Celrà (Gironès).
 
En arribar-hi els agents van comprovar que els lladres havien accedit per una empresa en desús annexa, forçant una porta. Un cop dins, es van enfilar fins la teulada del magatzem de tabac, on van fer-hi diversos forats. De l’interior van sostreure 14 caixes de tabac valorades en 31.500 euros.
 
Els mossos van localitzar, a la nau en desús, una bossa gran, una corda, tres tornavisos, una pota de cabra i unes alicates, així com 36 caixes de tabac que els lladres havien preparat per endur-se i que es van retornar a l’empresa.
 
Tres dies abans, la matinada del 16 d’octubre, els mossos van tenir coneixement, a través de la Policia Local de Platja d’Aro, que havien intentat entrar a robar, sense èxit, en un estanc de la població. L’alerta d’un veí per sorolls a l’interior de l’establiment va fer que els lladres fugissin del lloc sense sostreure res.
 
Els agents de la Unitat Territorial d’Investigació de Girona, especialitzada en aquests tipus de delictes, van iniciar una investigació que va concloure amb la detenció d’aquestes cinc persones, el passat 9 de novembre.
 
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.
 
Els detinguts, amb antecedents, va passar el dia 11 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Gramenet, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.