Hollande convoca l’estat d’emergència a França i tanca les fronteres

Almenys 40 persones han mort en diversos atacs a París

França ha decretat l’estat d’emergència i ha tancat les fronteres després de diversos atacs terroristes al centre de París que han deixat almenys una quarantena de víctimes mortals, segons informa la premsa francesa.

El president, François Hollande, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació i ha anunciat la convocatòria de l’estat d’emergència a tot el territori francès i el tancament de les fronteres.

Les autoritats de París han demanat als ciutadans que es tanquin a casa seva. Hollande ha confirmat diverses dotzenes de morts i ha desplegat l’exèrcit a París per evitar nous atacs. El president francès ha convocat un gabinet d’urgència del govern.

El president francès ha descrit els atacs a París com “atemptats terroristes sense precedents”. “És un horror”, ha lamentat François Hollande, que ha “mobilitzat totes les forces disponibles per neutralitzar els terroristes i garantir la seguretat” de tots els barris afectats.

Hollande ha demanat als francesos “unitat i sang freda” perquè França sigui “forta i gran” davant dels atemptats terroristes. “El que volen els terroristes és fer-nos por”, ha dit el socialista, que ha admès que és normal que els ciutadans estiguin espantats.
El president francès ha remarcat que les autoritats es mantindran “fermes” per arrestar els responsables i garantir la seguretat arreu del país.

Un dels espais dels atacs és la popular sala de concerts Bataclan, on els mitjans de comunicació francesos informen que almenys dues o tres persones han obert foc contra la multitud. Els testimonis citats per la premsa francesa informen també d’explosions a la zona, i de que hi ha encara una seixantena d’ostatges.

Condemna del Govern

El Govern de la Generalitat, amb el president Artur Mas al capdavant, ha volgut expressar la condemna i repulsa "més enèrgica" davant els atemptats que s'han comès aquest divendres a la nit a la ciutat de París.

La Generalitat ha mostrat la seva solidaritat a les víctimes dels atemptats, així com a les seves famílies i amics. El Govern també ha volgut fer públic el seu suport "incondicional" al govern de la república francesa per deixa clar que està al seu costat "en aquests moments tràgics". També ha desitjat que els autors dels atacs siguin detinguts "aviat" per les autoritats policials franceses i conduïts davant la justícia.