L'independentisme segueix creixent segons l'enquesta del CEO

JxSí repetiria amb 61-63 escons i la CUP pujaria fins als 14-16

Junts Pel Sí aconseguiria un 39,8% del vot i entre 61 i 63 escons en cas que demà es tornessin a celebrar unes eleccions al Parlament.

Són els resultats del baròmetre que el Centre d'Estudis d'Opinió ha presentat aquest divendres, fruit d'un treball de camp elaborar durant el mes d'octubre, és a dir, durant el període de negociacions per formar govern.

La CUP és el partit a qui més beneficiarien uns nous comicis, ja que creixeria dels 10 diputats actuals a entre 14 i 16 i assoliria un 11,1% del vot. Segons el CEO, doncs, entre uns i altres superarien el 50% dels vots. C's repetiria en la segona posició amb 24-26 diputats (en té 25), el PSC retrocediria lleugerament fins els 14-15 diputats i superaria a Catalunya Sí Que Es Pot (10-12) i al PPC (8-10).

Independència

Un 47,8% dels catalans no volen que Catalunya esdevingui un estat independent, segons el baròmetre d'octubre, que ha fet públic aquest divendres el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO).

És un resultat lleugerament inferior al del baròmetre del passat mes de juny (50%), però continua sent l'opció majoritària entre els catalans. El 'sí' a l'estat independent se situa en el 46,7%, assolint, segons el director del CEO, Jordi Argelaguet, un "empat tècnic entre les dues opcions".

Els partidaris de la independència han crescut un 3,8% respecte el juny. Un 90% dels votants de Junts Pel Sí i la CUP defensen l'estat independent i en la resta de formacions polítiques el 'no' és àmpliament majoritari.